Audi RS4 & RS5 Competition: Nέα δυναμική

H γερμανική φίρμα παρουσιάζει δύο νέες, περιορισμένου αριθμού εκδόσεις των RS4 Avant και RS5 Coupe με τα διακριτικά Competition και Competition Plus οι οποίες «ξεκλειδώνουν» ακόμα περισσότερο δυναμισμό από τα δύο κορυφαία μοντέλα

H Αudi παρουσιάζει δύο νέες, ακόμα πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις των RS4 Avant και RS5 Coupe οι οποίες έχουν σχεδιαστεί υπό το σκεπτικό της πλήρους και πιο «διασκεδαστικής» εκμετάλλευσης των τετρακίνητων δυνατοτήτων τους.

Ειδικότερα, αν και οι νέες εκδόσεις με τα διακριτικά Competition και Competition Plus εξακολουθούν να εφοδιάζονται με τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 450 ίππους, οι βελτιώσεις που ενσωματώνουν τις καθιστούν ως το εξοπλιστικό όσο και σπορ «επιστέγασμα» της γκάμας των RS4 Αvant και RS5, εξασφαλίζοντάς τους μια θέση στην κορυφή της εξοπλιστικής πυραμίδας της Audi, πάνω από τις εκδόσεις Vorsprung. 

Προς το παρόν η Audi δεν έχει αποσαφηνίσει τον ακριβή αριθμό των RS4 και RS5 Competition/Competition Plus που θα κατασκευαστούν, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα έχουν των status των περιορισμένου αριθμού εκδόσεων.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητές τους, οι αναβαθμίσεις ξεκινούν από την εξωτερική εμφάνιση, αυξάνοντας τις σκουρόχρωμες λεπτομέρειες στα αμαξώματα των δύο μοντέλων και δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής περισσότερων στοιχείων από ανθρακόνημα.

Αντιστοίχως ισχύει και για το εσωτερικό όπου παρέχεται η επιλογή για δέρμα και ύφασμα από μικροΐνες για τις επενδύσεις καθώς και δερμάτινων, Alcantara, τιμονιού και επιλογέα σχέσεων. Tην εξωτερική εικόνα συμπληρώνει η παρουσία ειδικά σχεδιασμένων για την περίσταση φώτων που ενσωματώνονται στους εξωτερικούς καθρέφτες και προβάλλουν στην άσφαλτο τo λογότυπο των εκδόσεων RS Competition καθώς και ένα νέου σχεδιασμού σετ τροχών 20 ιντσών που «ντύνονται» με σπορ ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. 

Xάρη στην επιπλέον πρόσφυση που προσφέρουν τα παραπάνω ελαστικά, ο χρόνος επιτάχυνσης των εκδόσεων Competition περιορίζεται κατά 2/10 του δευτερολέπτου και συνοψίζεται σε 3,9 δευτερόλεπτα για το RS4 Competition και σε 3,8 δευτερόλεπτα για το RS Competition. 

Οι εκδόσεις εφοδιάζονται με ένα πιο σπορ λογικής σύστημα εξαγωγής το οποίο ενισχύει το βρυχηθμό του κινητήρα ενώ η Audi έχει αφαιρέσει και περίπου οκτώ κιλά ηχομόνωσης προκειμένου ο παραπάνω ήχος να είναι πιο αισθητός στο εσωτερικό. Να σημειωθεί επίσης ότι οι εκδόσεις Competition αυξάνουν και την μέγιστη ταχύτητά σε 290 χλμ./ώρα έναντι 250 χλμ./ώρα στα μέχρι σήμερα γνωστά RS4 και RS5. 

Στην περίπτωση των ακόμα πιο αιχμηρού προσανατολισμού παραλλαγών Competition Plus, προστίθεται νέας γεωμετρίας, ρυθμιζόμενη καθ΄ύψος ανάρτηση με τρεις επιλογές ρύθμισης και νέες πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές ράβδους. Οι αλλαγές μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 1,0 εκατοστό ενώ χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης, αυτή μπορεί επίσης να αυξηθεί κατά 2,0 εκατοστά. 

Τη λίστα βασικού εξοπλισμού των εκδόσεων Competition Plus συμπληρώνει ένα αναβαθμισμένο επί το δυναμικότερο σύστημα διεύθυνσης καθώς και ανασχεδιασμένο διαφορικό το οποίο εξασφαλίζει περισσότερη ελευθερία και υπόσχεται μια πιο διασκεδαστική οδική συμπεριφορά. 

Ανασχεδιασμένο είναι και το λογισμικό ελέγχου του κιβωτίου που με τη σειρά του εγγυάται ταχύτερες αλλαγές σχέσεων. Παράλληλα, διαφορετική είναι και η ρύθμιση του ABS προκειμένου να συνεργάζεται αποτελεσματικότερα με τα νέα ελαστικά. Η αυξημένη πρόσφυση μεταφράζεται σε δύο μέτρα λιγότερα απόστασης πέδησης σε σχέση με τις απλές εκδόσεις των RS4 και RS5. 

Οι τιμές αλλά και οι αριθμοί διάθεσης των δύο νέων εκδόσεων αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην χρονιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από