Audi Q6 e-tron: Όψεις… ηλεκτροκίνησης

Audi Q6 e-tron: Όψεις… ηλεκτροκίνησης

Ένα ακόμα ηλεκτροκίνητο μοντέλο δια χειρός Audi βρίσκεται προ των πυλών και αποκαλύπτει ένα μέρος της πληθωρικής προσωπικότητάς του από τα πεδία δοκιμών εν όψει της άφιξής του η οποία αναμένεται έως τα τέλη της χρονιάς

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς το επόμενο ηλεκτρικό SUV που θα προστεθεί στην γκάμα της και το οποίο προς το παρόν δίνει το στίγμα του από τα πεδία δοκιμών, αποκαλύπτοντας ένα μέρος της αισθητικής του και όχι μόνο.

Κατά το αδιάψευστο τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, το νέο μοντέλο θα υπακούσει στην νέα τάση που υπαγορεύτηκε πρόσφατα από το πρωτότυπο A6 e-tron, υιοθετώντας μια διαφορετικού χρώματος από το αμάξωμα γρίλια. Αυτή πλαισιώνεται από δύο εξίσου «κλειστές» εισαγωγές αέρα και ένα σετ από εξαιρετικά στενά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στο κατώτερο τμήμα του προφυλακτήρα διακρίνονται επίσης κάποια επιπλέον ανοίγματα τα οποία αναμένεται να είναι ενεργά, επιτρέποντας στον αέρα να εισχωρεί αναλόγως με τις ανάγκες ψύξης του αυτοκινήτου.

Στα άλλα σχεδιαστικά μέτωπα, το Q6 e-tron αναμένεται να ακολουθήσει την σχεδιαστική λογική του Q4 e-tron αναμιγνύοντας καθαρές και μυώδεις γραμμές, ενώ με δεδομένη τη γρίλια, το χρώμιο θα είναι άφθονο στις λεπτομέρειες και στα περιγράμματα του νέου ηλεκτρικού SUV. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ευκρινή τεκμήρια από το πίσω τμήμα αν και δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της λωρίδας LED που χαρακτηρίζει όλα τα νέα Audi καθώς και η δυνατότητα επιλογής γραφικών για το μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων. 

Σε επίπεδο μεγέθους, το Q6 e-tron θα έχει ανάλογες διαστάσεις με το γνωστό Q5, ωστόσο με δεδομένο τον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του προδιαγράφεται σαφώς πιο ευρύχωρο. Αφετηρία θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική PPE την οποία η Audi έχει συνεξελίξει με την Porsche και η οποία ως γνωστόν είναι εξαρχής σχεδιασμένη με γνώμονα τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης αλλά και συνοδεύεται από κύκλωμα φόρτισης 800 Volt το οποίο επιτρέπει την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών σε ταχείς χρόνους.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της Audi αυτό θα μεταφράζεται σε χρόνο 25 λεπτών για επαναφόρτισης έως το 80% ή μόλις 10 λεπτά για ενέργεια που απαιτείται για 300 χλμ. διαδρομής. 

Αν προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για την ενεργειακή απόδοση της μπαταρίας, όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η Audi η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενήσει συστοιχίες που εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 700 χλμ. Βέβαια το συγκεκριμένο μέγεθος έχει ανακοινωθεί για πιο αεροδυναμικές κατασκευές όπως το πρόσφατο A6 e-tron κάτι που σημαίνει ότι στην περίπτωση του πιο τετραγωνισμένου SUV θα πρέπει να περιμένουμε αυτονομία που θα ξεπερνά τα 600 χλμ. 

Από πλευράς ισχύος, με δεδομένη την τεχνολογική συγγένεια του Q6 e-tron με το e-tron GT ανάμεσα στις επιλογές του, αναμένεται να βρεθούν το «δικινητήριο» ηλεκτρικό σύνολο  των 475 ίππων (530 ίππων με τη λειτουργία overboost) του επιβλητικού τετράθυρου coupe.  Φυσικά θα υπάρξουν και πιο προσβάσιμες εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ η Audi έχει ήδη εκφράσει στην πράξη την πρόθεση της να δημιουργεί και RS εκδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της όπως ισχύει και στην περίπτωση του RS e-tron GT το οποίο προσφέρει ισχύ 645 ίππων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ