«Κλείδωσαν» οι εκδόσεις επιδόσεων N για τα Hyundai Ioniq

Η κορεατική φίρμα επιβεβαίωσε και επισήμως ότι τα Ioniq 5 αλλά και 6 θα επωφεληθούν από εκδόσεις επιδόσεων Ν με το πρώτο να πραγματοποιεί την πρεμιέρα του ως έκδοση παραγωγής στα μέσα Ιουλίου

Η Hyundai οριστικοποίησε την πρεμιέρα του του Hyundai Ioniq 5 Ν για τις 15 Ιουλίου, οπότε και το ηλεκτρικό crossover θα αναλάβει να δώσει μια γεύση από το νέο κόσμο ηλεκτρικών επιδόσεων δια χειρός των Κορεατών και φυσικά του τμήματος N.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η κορεατική φίρμα, το Ioniq 5 N δεν θα αποτελέσει την μοναδική αντίστοιχη έκδοση καθώς θα ακολουθήσει μια έκδοση επιδόσεων για το ευεπίφορο σε υψηλά μεγέθη όσο και γοητευτικό Ioniq 6.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Ioniq 6 Ν θα παρουσιαστεί επίσης στις 15 Ιουλίου αν και με δεδομένο ότι το μοντέλο, πραγματοποίησε μόλις πριν λίγες ημέρες την πρεμιέρα του στην συμβατική έκδοσή του, το πιθανότερο είναι ότι σε λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα από σήμερα θα δούμε μια πρωτότυπη εκδοχή του.

Προς το παρόν, οι Κορεάτες πλην κάποιων αινιγματικών teaser δεν δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο Ν μοντέλων ωστόσο με δεδομένο ότι και τα δύο βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP η οποία είναι κοινή με το KIA EV, θα πρέπει να περιμένουμε προδιαγραφές ανάλογες της έκδοσης GT του τελευταίου, αν και δεν πρέπει να αποκλειστούν οι διαφοροποιήσεις τόσο ανάμεσα σε Ioniq 5 και Ioniq 6 όσο και σε σχέση με το μοντέλο της KIA.

Στην περίπτωση πάντως του KIA EV6 GT, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 585 ίππους με τη συνδρομή ενός διδύμου ηλεκτρικών μοτέρ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παραπάνω μέγεθος δεν θα αυξηθεί στην περίπτωση των Ν εκδόσεων με δεδομένο και ότι το τμήμα Ν έχει δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες με την βελτίωση των συμβατικών Hyundai.

Στην περίπτωση των κορυφαίων εκδόσεων του Ioniq 5 και 6 αναμένεται να αξιοποιηθεί η μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία που έχει στη διάθεσή της Hyundai με χωρητικότητα 77,4 kWh και η οποία στην περίπτωση του KIA EV6 GT εξασφαλίζει αυτονομία 400 χλμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από