Hyundai Ioniq 5: Με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ισχύ

Hyundai Ioniq 5: Με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ισχύ

Το ηλεκτροκίνητο crossover αποκτά πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη μπαταρία καθώς και σε μια σειρά βελτιώσεων που υπόσχονται περισσότερο εξοπλισμό αλλά και αυξημένη ισχύ

Αν και απέσπασε προσφάτως το βραβείο του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2022, το Ioniq 5 δεν επαναπαύεται στις δάφνες του υιοθετώντας μια σειρά βελτιώσεων που εξασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και ισχύ.

Οι αλλαγές αφορούν τις εκδόσεις που μέχρι πρότινος εφοδιάζονταν με την μπαταρία των 73 kWh οι οποίες επωφελούνται από μια μεγαλύτερη μπαταρία με 32 συστοιχίες και χωρητικότητα 77,4 kWh η οποία αυξάνει την συνολική αυτονομία σε 500 χλμ.

Παράλληλα με την μεγαλύτερη αυτονομία, η Hyundai έχει αυξήσει και ισχύ κινητήριου συνόλου κατά 11 ίππους στην δικίνητη έκδοση αυξάνοντας το αντίστοιχο συνολικό μέγεθος σε 228 ίππους.

Αυξημένη ισχύ υπόσχεται και η τετρακίνητη έκδοση με την ίδια μπαταρία (77,4 kWh) η οποία πλέον προσφέρει 325 ίππους. Σύμφωνα με τις συστάσεις αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία τις συγκεκριμένης έκδοσης διαμορφώνεται σε 480 χλμ.

Προς το παρόν η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει κατά πόσο η νέα μπαταρία θα διαφοροποιήσει τους χρόνους φόρτισης, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι νέοι συσσωρευτές συνοδεύονται και από ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης το οποίο θα τους επιτρέπει σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, την βελτιστοποίηση της θερμοκρασίας προς όφελος των ιδανικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Το τελευταίο σημαίνει πολύ απλά ότι χάρη στο σύστημα γεωεντοπισμού και ανάλογα την στάθμη της μπαταρίας το Ioniq 5 ουσιαστικά γνωρίζει πότε πλησιάζει σημείο φόρτισης προετοιμάζοντας ανάλογα τις συστοιχίες προκειμένου να καθίσταται εφικτή η βελτιστοποίηση της διαδικασίας, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται ότι με την μπαταρία των 73 kWh και χάρη στο κύκλωμα φόρτισης των 800 V, το Ioniq 5 υπόσχεται την αναπλήρωση του 80% της ενέργειας των μπαταριών του σε μόλις 18 λεπτά με την προϋπόθεση της σύνδεσης σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 350 kW.

Πλέον των παραπάνω βελτιώσεων το Ioniq 5 αποκτά ως προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού ψηφιακό εσωτερικό καθρέπτη ο οποίος μετατρέπεται σε μια ψηφιακή οθόνη που προβάλλει σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες μιας κάμερας, αντίστοιχης τεχνολογίας εξωτερικούς καθρέπτες, καθώς και το σύστημα ενεργών αμορτισέρ Smart Frequency Dampers για το οποίο η κορεατική φίρμα δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει πολλά δεδομένα, υποσχόμενη μόνο ότι βελτιώνει σημαντικά την οδική συμπεριφορά του μοντέλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ