Ολυμπιακός-Παβόν: Όταν συζητούν για σένα στο ESPN

Το μεγαλύτερο ενημερωτικό Μέσο της Αμερικής, κουβεντιάζει, την πιο ενδιαφέρουσα (ελληνική) μεταγραφική ιστορία των τελευταίων χρόνων

Δεν προσπαθεί να παραβιάσει κανείς… θύρες ανοιχτές. Και ειδικά to10.gr που αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κριστιάν Παβόν. Για τον Αργεντινό σολίστα της Μπόκα Τζούνιορς που είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφικές ιστορίες της τελευταίας 10ετίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προφανώς ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι «μέσα» στην υπόθεση. Προφανώς έχοντας εξασφαλίσει ένα καλό πεδίο επικοινωνίας (ου μην και συμφωνία) με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, πέρασε και στο δια ταύτα ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με την Μπόκα Τζούνιορς θέλοντας να… μετρήσει τις πιθανότητες του με μια τέτοια υπέρβαση.

Το να συζητά όμως μια μεταγραφική υπόθεση Ελληνικής ομάδας το ESPN δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Και όπως μαρτυρά η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση; Συμβαίνει. Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης παγκοσμίως. Ένας «κολοσσός» που αφιερώνει τηλεοπτικό χρόνο για να.. κουβεντιάσει το φλερτ του Ολυμπιακού με τον βιρτουόζο Αργεντινό winger.

Για τον Κριστιάν Παβόν που όσο τον μάθαινε η Ευρώπη το καλοκαίρι του ΄18 στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο συλλόγων όπως η Μίλαν και η Άρσεναλ.

Κάνει κάτι σπουδαίο ο πρωταθλητής -και φέτος-. Και πραγματικά για όσους μπορούν να εκτιμήσουν τα μηνύματα της «αγοράς», πρόκειται για μια ιστορία που ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος ανεβάζει πολύ το όνομα του brand. Συμμετέχει σε μεταγραφικές υποθέσεις άλλης κλίμακας.

Αυτή την εποχή κουβεντιάζει με έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του Euro: Τον Τόμας Βάλτσικ, τον οποίο «κοίταξε» η Μπάγερν Μονάχου και έχει στη λίστα της η Νάπολι.

Αυτή την εποχή συζητά επίσης με τον Κριστιάν Παβόν που προ τριετίας η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ήταν στα 25 εκατ ευρώ. Έφερε έναν σέντερ φορ σαν τον Τικίνιο Σοάρες που υπήρξε στην τριετία 2017-2020 σημείο αναφοράς στην Ιβηρική.

Βρήκε τρόπο να κάνει δικό του τον Πιέρ Κούντε, έναν «γιο» του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος μόλις το καλοκαίρι του ΄19 κοστολογούνταν στα 10 εκατ ευρώ. Έχει στη λίστα για τη θέση του αριστερού μπακ τον Μαρσέλο Σαράτσι που το 2018 η Λειψία πλήρωσε για χάρη του 12 εκατ ευρώ στην Ρίβερ Πλέιτ.

Ναι, προφανώς το αποτέλεσμα μετράει και το ταμείο θα γίνει στο τέλος και στις μεταγραφές. Ναι και πέρσι για παράδειγμα δεν περίμενε κανείς ότι ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Ρούμπεν Βινάγκρε θα αποδεικνύονταν μια χαρακτηριστική «αστοχία». Έχουν σημασία όμως και οι προθέσεις. Το πόσο ψηλά τοποθετείς τον πήχη. Η μεθοδικότητα. Οι επιλογές. Ο συντελεστής δυσκολίας.

Αποδείξεις όλα αυτά πως το όραμα στον Ολυμπιακό μεγαλώνει, όπως ο… ίσκιος του κλαμπ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από