Ο Αγκιμπού θα πάει στην Αγγλία

Ακόμη και τώρα δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πως στην Λιλ άφησαν τον νεαρό Αφρικανό να φύγει μέσα από τα χέρια τους.

Έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό. Έχουν φορέσει την φανέλα του μεγάλα ταλέντα που κατάφεραν να εξελιχθούν μέσα από τον Ολυμπιακό και να κάνουν σημαντική καριέρα σε κορυφαίους συλλόγους και κορυφαία πρωταθλήματα.

Τα παραδείγματα είναι δεκάδες πλέον της «μεγάλης του Θρύλου σχολής» που ανέδειξε ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους.
Έχω την τύχη να παρακολουθώ από κοντά τα δρώμενα του Ολυμπιακού 20 χρόνια πια και πραγματικά αυτό που συμβαίνει με τον Αγκιμπού Καμαρά δεν νομίζω ότι έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Και είναι αλήθεια πως όταν ο Κώτσης έγραφε για «κλοπή» το καλοκαίρι τον θεωρούσα υπερβολικό.

Μα ολόκληρη Γαλλία δεν πήρε χαμπάρι τι είχε στα πόδια της; Και όμως από ότι αποδείχτηκε περίτρανα δεν πήραν χαμπάρι! Και αν οι υπόλοιπες ομάδες στην Γαλλία έχουν μια… δικαιολογία πραγματικά απορώ για όσους ήταν στην Λιλ στο διάστημα που αγωνιζόταν σε αυτή ο Αγκιμπού.

Και αποφάσισαν πως δεν αξίζει τον κόπο να δώσουν λίγα χρήματα παραπάνω για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Και κάπου εκεί ήρθε ο Μοντέστο και ο Ολυμπιακός και έκαναν το κόλπο γκρόσο. Για να λέμε βεβαίως την αλήθεια ολοκληρωμένη σε αυτό που χρωστάει πολλά ο Αγκιμπού είναι ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος όχι απλά έδωσε ευκαιρία στον νεαρό Αφρικανό που ήρθε από το… πουθενά με ένα 90λεπτο επαγγελματικής καριέρας αλλά επένδυσε κατευθείαν σε αυτόν!

Χωρίς να τον ενδιαφέρει η απουσία εμπειρίας, χωρίς να τον νοιάζει πως για χάρη του άλλαξε τον σχηματισμό και άφησε στον πάγκο πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας. Γιατί απλά είδε πολύ γρήγορα αυτό που έβλεπε ο Μοντεστό, ίσως είδε κάτι παραπάνω από αυτό. Και κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να αναδείξει ένα ταλέντο που «λάμπει» στον Ολυμπιακό και που δείχνει γεννημένος για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά θα πάει στην Αγγλία, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι γεννημένος για αυτό το πρωτάθλημα. Τα στοιχεία που έχει είναι σπάνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτή η δυνατότητα να μαρκάρει παντού, να τρέχει παντού, να απειλεί επιθετικά, να πασάρει, να σκοράρει, είναι ανεκτίμητη.

Η δυνατότητα που έχει ο Αγκιμπού να παίζει και ως… Καντέ και ως… Μανέ είναι τρομερή. Μπορεί να συνδυάσει και τους δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Και αυτό δεν τον βρίσκεις στην αγορά. Ο Αγκιμπού Καμαρά που με τo… καλημέρα στον Ολυμπιακό εκτόξευσε την αξία του από μερικές χιλιάδες ευρώ σε 3 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt) και με τις 25 συμμετοχές του (5 γκολ, 4 ασιστ) με τα ερυθρόλευκα έχει ήδη «τρελάνει» την Ευρώπη.

Το Κόπα Άφρικα είναι ακόμη μια ευκαιρία για αυτόν να «λάμψει», αν και από ότι φαίνεται η πορεία του είναι διαγεγραμμένη. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη ομάδες από το Νησί ενδιαφέρονται για τον Καμαρά. Η ζάμπλουτη Νιούκαστλ, η κορυφαία Λίβερπουλ και όχι μόνο. Σε ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει γάντι στα εντυπωσιακά ποδοσφαιρικά προσόντα του wonderkind που θα έχουμε να λέμε μετά από χρόνια πως αναδείχθηκε και αυτός στη «μεγάλη του Θρύλου σχολή».

Αρκεί να μείνει «προσγειωμένος στη Γη» και να συνεχίσει να δουλεύει. Όλα τα άλλα είναι δρομολογημένα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από