Το update των playoffs, τα λέει αλλιώς για Άρη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Ο βαθμολογικός πίνακας απόψε λέει την αλήθεια στην κουβέντα της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός σε 15 εκτός έδρας, έχει 15 κερδισμένους βαθμούς και 30 χαμένους! Έχει επίσης αρνητικό πρόσημο στα γκολ (14-15). Και αν ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στον βαθμολογικό πίνακα; Θα διαπιστώσεις πως είναι λιγότερο αποτελεσματικός από τον Ιωνικό (16β), τον Παναιτωλικό (17β), τον ΟΦΗ (17β) μακριά από την έδρα του. Ομάδες των play-outs.

Σε ολόκληρη τη φετινή του διαδρομή έχει μια νίκη έξω από το Λεκανοπέδιο: Με τη Λαμία, στο ουδέτερο «Πανθεσσαλικό». Μια αναμέτρηση που κρίθηκε από το εύστοχο πέναλτι του Μακέντα στο 86΄. Ήταν 22 Νοεμβρίου. Αύριο ξημερώνει 11 Απριλίου.

Τον κρατά στην κουβέντα της Ευρώπης η «Λεωφόρος» -δεύτερη πιο αποτελεσματική έδρα μετά το Καραϊσκάκης-. Και όσο περνά ο καιρός η ελεύθερη πτώση της ΑΕΚ που με μια νίκη στα τελευταία επτά ματς (2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στις 6/3) «φωνάζει» πως είναι μια ομάδα παρατημένη στη μοίρα της.

Ένα σύνολο που δεν βλέπει την ώρα να γυρίσει σελίδα, δίχως να έχει καταλάβει πως για να το κάνει πρέπει πριν να εξασφαλίσει βασικές προϋποθέσεις. Σήμερα λίγο πριν τη σέντρα στο ΟΑΚΑ προέκυψαν δύο ακόμη μεταγραφικά σενάρια για εκείνη από το εξωτερικό, για προτάσεις σε ποδοσφαιριστές (πριν εντοπισθεί καν ο επόμενος προπονητής). Ποιο θα είναι το επόμενο μπάτζετ δίχως τα προκριματικά του Conference League, ξέρει κάποιος να (τους) απαντήσει;

Απόψε η βαθμολογία την αφήνει εκτός ευρωπαϊκού κάδρου, έστω και στην ισοβαθμία με τους Πράσινους. Όχι, άδικα. Μπροστά υπάρχει δρόμος όμως. Και κυρίως η απάντηση στην ποδοσφαιρική ερώτηση «ποιος τελικά το αξίζει λιγότερο» από τους δύο.

Γιατί και ο Παναθηναϊκός μοιάζει να κάνει ότι… μπορεί. Αν εξαιρέσει κανείς τον πάντα σοβαρό και μετρημένο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που για πολλοστή φορά μίλησε ποδοσφαιρικά μετά το 0-0 στους Ζωσιμάδες προσπαθώντας να εξηγήσει πως η ομάδα του δεν εκμεταλλεύτηκε το διάστημα κυριαρχίας της, όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με τον… Κλάτενμπεργκ: Αν ήταν κόκκινη κάρτα στον Χουάνκαρ, η κόκκινη κάρτα που έδωσε ο Ούγγρος διαιτητής (Βαντ) και επιβεβαίωσε ο Βούλγαρος VAR (Στογιάνοφ). Ουδεμία διάθεση αυτοκριτικής. Και κατανόησης της κατάστασης. Γιατί αν οι Πράσινοι μείνουν και φέτος εκτός «Ευρώπης» προφανώς κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τι τους περιμένει…

Τον Άρη που μόλις τους προσπέρασε και τους δύο, καλά θα κάνουν να αρχίσουν να τον υπολογίζουν διαφορετικά. Γιατί οι Θεσσαλονικείς είναι «κατασκευασμένοι» ποδοσφαιρικά για να κοιτάζουν στα μάτια κάθε ομάδα που θέλει την κατοχή της μπάλας, παίρνει ρίσκα απέναντι του, δημιουργεί προϋποθέσεις transition. Αποδείχθηκε περίτρανα και απόψε. Αν η ομάδα του Μπούργος έχει έστω τυπικά ποσοστά ευστοχίας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, θα την κάνει τη δουλειά. Και φέτος… Γιατί είναι ο μοναδικός της παρέας που δείχνει σταθερά να μην κάνει «δεύτερες σκέψεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από