ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0: Ούτε τώρα νίκη οι «πράσινοι» στα Γιάννενα -Έχασαν Χουάνκαρ για τον Ολυμπιακό

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0: Ούτε τώρα νίκη οι «πράσινοι» στα Γιάννενα -Έχασαν Χουάνκαρ για τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος στα Γιάννενα, είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ το οποίο όμως δεν βρήκε και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ. Αποβλήθηκε ο Χουάνκαρ που χάνει Ολυμπιακό.

Για έκτη σερί χρονιά χωρίς διπλό στα Γιάννενα έμεινε ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση για ένα ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ, είχαν ευκαιρίες και δοκάρι, γκολ όμως δεν βρήκαν και με το 0-0 «πέταξαν» δύο σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια των πλέι οφ. Αποβλήθηκε για χτύπημα στον Περέα ο Χουάνκαρ και χάνει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε διάταξη με 4-3-3- και τον Μπρινιόλι στο τέρμα. Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα, Πέρεθ, Μαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς στον άξονα, με τους Αϊτόρ, Ιωαννίδη και Παλάσιος στην επίθεση.

Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα σε 4-4-2: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρνταβσκι, Σνάιντερ, Μορέιρα και Περέα.

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός, αλλά του έλειψε το γκολ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το ξεκίνημα με διάθεση να πιέσει ψηλά και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Μετά από ένα πρώτο τέταρτο όπου πέρα από ένα καλό σουτ του Μαουρίσιο οι «πράσινοι» είχαν μία ανούσια υπεροχή, ο ρυθμός άλλαξε στη συνέχεια.

Στο 23’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να συνδυάζονται όμορφα, τον Χουάνκαρ να βρίσκει τον Αϊτόρ που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ. Ο Παναθηναϊκός ήταν συνεχώς στην επίθεση, με την κατοχή να είναι στα επίπεδα του 70-30 υπέρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και στο 31’ ο Μαουρίσιο έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ένα πλασέ του Βέλεθ που δεν βρήκε στόχο και ένα καλό σουτ του Πίρσμαν το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι, ήταν οι δύο τελευταίες καλές στιγμές για το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο 45λεπτο, με τις τελικές στο 2-6 και την κατοχή στο 33-67, αλλά χωρίς γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Δεν άντεξε στον ίδιο ρυθμό ο Παναθηναϊκός, ανέβηκε ο ΠΑΣ

Καμία σχέση δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο με όσα είδαμε στο πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό, ο ΠΑΣ κρατούσε περισσότερο μπάλα και οι φάσεις ήταν ακόμη λιγότερες. Στην κορυφαία από αυτές, ο Αϊτόρ βρέθηκε σε θέση βολής στο 62′, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΣ κέρδιζε μέτρα όσο περνούσε η ώρα, αλλά δεν γινόταν απειλητικός για την εστία του Μπρινιόλι. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Χατζηγιοβάνη και Αλεξανδρόπουλο, με τον πρώτο να είναι δραστήριος και να δίνει κάποια ώθηση επιθετικά στην ομάδα του.

Η αποβολή του έκοψε τα πόδια

Πάνω που πήγε να ανέβει ο Παναθηναϊκός, ήρθε η αποβολή του Χουάνκαρ στο 80′, για χτύπημα στον Πέρεθ, με τον Ισπανό να χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική. Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα βέβαια, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ στο φινάλε, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να σκοράρει και το 0-0 δεν άλλαξε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (96’ Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Μορέιρα (56’ Λώλης), Περέα (89’ Παντελάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (76’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (79’ Βιτάλ), Αϊτόρ (85’ Σάντσες), Ιωαννίδης (75’ Χατζηγιοβάνης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ