Σκληρή δουλειά, υπομονή και αγωνιστικός τσαμπουκάς

Ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο για να βελτιωθεί, αλλά και οι ποδοσφαιριστές στην άσχημη μέρα να βγάζουν πάθος και όχι να κοιτάζουν τους αντιπάλους…

Και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ίδιο και οι άσχημες εμφανίσεις, έστω και αν αυτές είναι συνεχόμενες. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Φράιμπουργκ με κάτω τα χέρια. Και αυτό είναι που προσωπικά με ενόχλησε.

Προσπάθησε, πάλεψε και χάσε. Κανείς δεν θα σου πει το παραμικρό. Αλλά το να βλέπεις τα τρένα να περνούν και να μην κάνεις κάτι, δεν χωνεύεται εύκολα. Σε ένα πέρα για πέρα κρίσιμο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν λες και ήταν το τελευταίο οικογενειακό διπλό της σεζόν και την άλλη μέρα οι παίκτες ξεκινούσαν διακοπές.

Δεν είχε συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και ο Μπα έδωσε… μισό γκολ στους φιλοξενούμενους. Στο 5’ τραγική αμυντική λειτουργία σε εκτέλεση φάουλ και ο παίκτης της Φράιμπουργκ ανενόχλητος πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Καμία αντίδραση και δεν υπήρχε λεπτό στο ματς, που ο Ολυμπιακός να έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο. Και σε ένα Καραϊσκάκη που ήταν έδρα με όλη τη σημασία της λέξης και με τον κόσμο να τραγουδά λες και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που κέρδιζαν με 3-0. Κρίμα…

Πρώτη κίτρινη κάρτα στο 75’, για κράτημα του Ροντρίγκεζ. Πρώτο δυνατό μαρκάρισμα στο 80’ από τον Κούντε. Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν μπορείς να έχεις βλέψεις για κάτι καλό, απέναντι σε μια καλοδουλεμένη γερμανική μηχανή.

Δεν σου πάει το παιχνίδι, σου στράβωσε. Συμβαίνει και θα ξανασυμβεί. Βγάλε όμως ποδοσφαιρικό εγωισμό. Κάνε ένα τσαμπουκά, ρίξε μια κλωτσιά για να το πω λαϊκά. Όχι να κάθεσαι και να τους κοιτάς, πως αλλάζουν τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο ήττες την πορεία του στους ομίλους του Γιουρίπα Λιγκ. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά δεν έχει αποκλειστεί. Πρέπει όμως να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και στην Ευρώπη, πρόσωπα δεν μπορούν να αλλάξουν. Η λίστα έχει κλείσει. Οι παίκτες που έχουν δηλωθεί θα είναι αυτοί που θα ολοκληρώσουν τη φάση των ομίλων. Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις και συνεχίσει, τότε θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές.

Και σε παλαιότερη επικοινωνία μας και ουκ ολίγες φορές στις βραδινές εκπομπές έχω πει ότι αυτή η ομάδα θέλει χρόνο. Τώρα χρειάζεται ακόμα περισσότερο. Η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση παικτών για το αρχικό σχήμα. Πήρε επιθετικό, πήρε αμυντικό μέσο, πήρε και δεύτερο σταρ μετά τον Μαρσέλο, τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο κόσμος είναι χαρούμενος με τις κινήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση. Μπορεί κάποιες να άργησαν, αλλά έγιναν και αυτό έχει σημασία.

Τώρα ο κόσμος πρέπει να χαρεί με νίκες και καλή μπάλα. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να γίνουν ομάδα. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο στόχος – κατά τη γνώμη μου – πρέπει να είναι η ομάδα να είναι κοντά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και να συνεχίσει στην Ευρώπη. Γιατί μετά το Μουντιάλ, θα δούμε άλλον Ολυμπιακό. Σαφώς καλύτερο, σαφώς πιο ποιοτικό, σαφώς πιο ελκυστικό. Με δυο λέξεις, υπομονή και δουλειά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από