Έβαλαν έναν νηπιαγωγό να φυλάξει τα… θηρία

Ο Ελβετός Σάντρο Σάρερ είναι το νέο… πείραμα του Μέλο Περέιρα στην ελληνική διαιτησία

Και το όνομα αυτού Σάντρο Σάρερ λοιπόν…

Μόλις έγινε γνωστός ο ορισμός του Ελβετού, για το κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 5η αγωνιστική της Super League, ήρθε στο μυαλό μου η δήλωση του Μέλο Περέιρα μετά το σεμινάριο στο Καρπενήσι, τον περασμένο Αύγουστο.

Είχε πει ο Πορτογάλος στο site της ΕΠΟ. «Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι να οδηγήσουμε σε νέα εποχή τη διαιτησία στην Ελλάδα, προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η διαιτησία μπορεί να βελτιωθεί μόνον με σαφώς προσανατολισμένο εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό».

Ο Πορτογάλος αρχιδιατητής μετά τον Γκεστράνιους, ρισκάρει ακόμη πιο πολύ. Ο Φινλανδός μπορεί να του βγήκε αλλά τώρα;

Ο 30χρονος Ελβετός, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, που είναι ο εκλεκτός του, είναι νεαρός και άπειρος ρέφερι, πριν από 1.5 χρόνο ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία της UEFA και έχει ελάχιστα δύσκολα παιχνίδια στο ενεργητικό του. Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος τα έχει γράψει όλα….

Επέλεξε με άλλα λόγια, ο Περέιρα έναν διαιτητή που είναι δύο κατηγορίες κάτω από τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Δεύτερη κατηγορία είναι και ο Τάσος Παπαπέτρου, γιατί δεν ορίστηκε αυτός; Και στο κάτω, κάτω… στη δεύτερη κατηγορία της UEFA ήταν και ο Καλογερόπουλος με τον Μάνταλο, που καρατομήθηκαν για να μείνουν ικανοποιημένοι εκεί στον βορρά…

Από το 10.gr το είχαμε γράψει από την αρχή: διαιτητές επιπέδου Μπορμπαλάν ο Περέιρα δεν πρόκειται να βρει όσο τα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι σε εξέλιξη.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, θα οδηγήσει σε νέα εποχή τη διαιτησία στην Ελλάδα; Αυτό είναι το «σαφώς προσανατολισμένο εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό» για το οποίο είχε κάνει λόγο;

Ας αφήσει το κάθε… φρούτο από την Ευρώπη ο Πορτογάλος, ας ορίσει τους διαιτητές που έχει βάλει στον πίνακα και ας κάνουμε το σταυρό μας πριν από κάθε παιχνίδι… Σε αυτό το σημείο έφτασαν την ελληνική διαιτησία ο Μέλο και οι φίλοι του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από