Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ 6-1: Όνειρο οι Βεστφαλοί, σάρωσαν τους «Λύκους»

Η Ντόρτμουντ πέτυχε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, διέλυσε με 6-1 τη Βόλφσμπουργκ και μείωσε στους έξι βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν που έχει όμως παιχνίδι περισσότερο. «Βλέπει» τετράδα η Φράιμπουργκ, αναλυτικά τα αποτελέσματα της Bundesliga.

Απίθανη Ντόρτμουντ διέσυρε τη Βόλφσμπουργκ! Πραγματοποιώντας ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε πέντε γκολ, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε διέλυσε με 6-1 τη Βόλφσμπουργκ και μείωσε στους έξι βαθμούς τη διαφορά της από την Μπάγερν που έχει όμως ματς λιγότερο.

Το πάρτι ξεκίνησε στο 24′ όταν ο 17χρονος Ρότε που έκανε ντεμπούτο, σκόραρε με κεφαλιά για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Βίτσελ έκανε το 2-0 από ασίστ του Χάαλαντ και στο 28′ από εκτέλεση φάουλ του Ρόις, ο Ακάντζι έγραψε και το 3-0.

Η Ντόρτμουντ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 35′ ήρθε και το 4-0 με σουτ του Τσαν και λάθος εκτίμηση του Κάστελς. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Χάαλαντ να βάζει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ από ασίστ του Ρόις.  Ο Γερμανός μέσος βρήκε χώρο, σούταρε εκτός περιοχής, ο Κάστελς δεν συγκράτησε και η

Ο Νορβηγός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 54′ όταν από ασίστ του Μπραντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ για το 6-0 και στο 81′ οι «Λύκοι» κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Μπακού.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Τσαν, Ακάντζι (65′ Πόνγκρατσιτς), Ζαγκαντού, Ρότε (88′ Μπινόε-Γκίτενς), Βίτσελ (78′ Ρενιέ), Μπέλινχαμ, Μπραντ (65′ Μουκόκο), Ρόις, Βολφ (88′ Σέμιτς), Χάαλαντ

Βόλφσμπουργκ: Κάστελς, Λακρουά (45′ Εμπαμπού), Μπορνό, Μπρουκς, Μπακού, Σλάγκερ (62′ Βρανκς), Άρνολντ, Γκέρχαρντ, Βιντ (82′ Μπιάλεκ), Κρούζε (46′ Ρουσιγιόν), Λούκας Ενμετσά (62′ Φέλιξ Ενμετσά)

«Βλέπει» τετράδα η Φράιμπουργκ, «φωτιά» στην υπόθεση παραμονή

Σημαντική νίκη πέτυχε η Φράιμπουργκ που επικράτησε με 3-0 της Μπόχουμ κι έπιασε τη Λειψία στην τέταρτη θέση με 51 βαθμούς, αλλά και παιχνίδι περισσότερο. Ο Κούμπλερ έκανε το 1-0, με τον Ζαλάι να πετυχαίνει τα άλλα δύο γκολ των νικητών ενώ ο Σταφυλίδης αποβλήθηκε στο 68′ για… δολοφονικό μαρκάρισμα, αφήνοντας την Μπόχουμ με δέκα.

Χάρη σε γκολ του Σερντάρ η Χέρτα (29β.) έφυγε νικήτρια με 1-0 από την έδρα της Άουγκσμπουργκ (32β.) και ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία βρίσκεται η Στουτγκάρδη (28β.) που έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Μάιντζ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από