Ο CEO της Ντόρτμουντ, Λαρς Ρίκεν, μίλησε για την επικείμενη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Καρέτσα στην ομάδα ενώ η «Bild» έφερε στο φως τα οικονομικά δεδομένα.
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, το νέο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνει το Βέλγιο και την Γκενκ για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, με την οποία συμφώνησε σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Ο 18χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός προέρχεται από δύο εντυπωσιακές σεζόν στο Βέλγιο, καθώς σημείωσε τρία γκολ και «μοίρασε» 18 ασίστ σε 49 αγώνες την περασμένη σεζόν.
Μετά την ήττα της Ντόρτμουντ από τη Σερέζο Οσάκα με 1-0, στην περιοδεία της γερμανικής ομάδας στην Ιαπωνία, ο CEO του συλλόγου, Λαρς Ρίκεν, μίλησε για την υπόθεση του Έλληνα άσου και αποκάλυψε πως χρειάζονται ακόμη ορισμένα διαδικαστικά βήματα για να ολοκληρωθεί το deal.
«Στην περίπτωση του Καρέτσα, υπάρχει μια βασική συμφωνία μεταξύ του παίκτη και των δύο συλλόγων. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμη μερικές ημέρες επειδή πρέπει να διευθετηθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες. Πρέπει να συνταχθούν συμβόλαια και να διενεργηθούν ιατρικές εξετάσεις. Επομένως, δεν μπορώ να ανακοινώσω επίσημα τίποτα μέχρι να ολοκληρωθούν όλα αυτά», ανέφερε ο Ρίκεν.
Στον γερμανικό σύλλογο πιστεύουν ότι το deal δεν μπορεί να χαλάσει και ότι ο Καρέτσας θα ενταχθεί στην ομάδα, μόλις αυτή επιστρέψει από την Ιαπωνία.
«Περιμένουμε ακράδαντα ότι θα μπορέσει να επανενταχθεί στην ομάδα όταν επιστρέψουμε από την Ιαπωνία», πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο νεαρό ποδοσφαιριστή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λέμε: “ΟΚ, πρόκειται για μια καθαρά επένδυση για το μέλλον”. Είναι ένας παίκτης που με την ποιότητά του μπορεί να προσφέρει άμεσα αγωνιστικά. Έχει ήδη δείξει τις δυνατότητές του στο βελγικό πρωτάθλημα. Ένας κομψός, τεχνικά άρτιος ποδοσφαιριστής. Ωστόσο, θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες μόνο όταν παρουσιαστεί επίσημα», κατέληξε ο CEO των Βεστφαλών.