Οι Έλληνες του Champions League (pics)

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά δεν υπάρχει συμμετοχή ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως το ελληνικό χρώμα στα «αστέρια» είναι... ζωντανό.

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Ανοίγει απόψε (6/9) η σκηνή των ομίλων του Champions League, ακριβώς 101 ημέρες μετά τον τελικό στο Παρίσι, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης… φόρεσε το 14ο ευρωπαϊκό της στέμμα, νικώντας (1-0) τη Λίβερπουλ.

Μια… «τρελή» σεζόν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεκινάει, αφού οι μεγάλοι της Ευρώπης δεν θα πάρουν ανάσα αυτή τη φορά, με την προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου) να κόβει τη σεζόν στα δύο, συμπιέζοντας την πρώτη φάση του θεσμού σε μόλις δύο μήνες.

Και αν τα συνεχόμενα παιχνίδια για παίκτες και προπονητές αποτελούν πρόβλημα και σοβαρό εμπόδιο στον δρόμο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης (10 Ιουνίου 2023), για τον φίλαθλο κόσμο είναι το απόλυτο δώρο.

Ματσάρες, συγκινήσεις, ανατροπές, εκπλήξεις και πολλά άλλα αναμένεται να δούμε και τη φετινή σεζόν σε ένα Champions League, που τα έχει όλα. Η μήπως όχι; Για εμάς τους Έλληνες μάλλον όχι, αφού για δεύτερη σερί χρονιά δεν υπάρχει συμμετοχή ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ωστόσο, δεν είναι όλα… μαύρα για την χώρα μας. Και αυτό γιατί παρότι μπορεί να μην υπάρχει εκπροσώπηση για την Ελλάδα από κάποια ομάδα, όμως υπάρχει από κάποιους παίκτες και έναν προπονητή. Άρα, έστω και με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό χρώμα στα «αστέρια» είναι… ζωντανό.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους εκπροσώπους της χώρας μας…

Κωνσταντίνος Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Ο «Greek Scouser» ζει για τρίτη σερί σεζόν το όνειρο της Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ο στόχος είναι ένας: Η κατάκτηση της κορυφής του Champions League. Πέρυσι βρέθηκε πολύ κοντά, αφού οι «ρεντς» έφτασαν στον τελικό, όμως δεν τα κατάφεραν. Τη φετινή σεζόν, Ρέιντζερς, Άγιαξ και Νάπολι αποτελούν τα εμπόδια του Έλληνα μπακ στον δρόμο των γκρουπ, με την ομάδα του να ξεκινάει το «ταξίδι» της αύριο κόντρα στη Νάπολι (6/9, 22:00).

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα)

Ο Έλληνας γκολκίπερ θα μπορούσε να είχε βρεθεί στον δρόμο του Κώστα Τσιμίκα και να είχαμε ελληνικό… εμφύλιο, αφού ο Άγιαξ τα είχε βρει σε όλα με την Μπενφίκα για την απόκτηση του. Ωστόσο, η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω χρόνου. Έτσι, όντας για ακόμη μια χρονιά παίκτης των «αετών» της Λισαβόνας, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Χάιφα. Πρεμιέρα απόψε (6/9, 22:00) με τους Ισραηλινούς.

Άγγελος Ποστέκογλου – Γιώργος Γιακουμάκης (Σέλτικ)

Η Σέλτικ επιστρέφει στη φάση των ομίλων του UCL μετά από 5 χρόνια με… μπροστάρηδες δύο Έλληνες. Ο λόγος για τον τεχνικό της ομάδας, Άγγελο Ποστέκογλου και για τον 27χρονο επιθετικό, Γιώργο Γιακουμάκη. Η κλήρωση βέβαια δεν… χαμογέλασε και τόσο στην σκωτσέζικη ομάδα, με αποτέλεσμα οι δύο Έλληνες να πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Πρεμιέρα απόψε (6/9, 22:00) με την κάτοχο του τίτλου.

Μάριος Οικονόμου – Ζέκα (Κοπεγχάγη)

Δεν έχει μόνο η Σέλτικ έντονο ελληνικό στοιχείο. Και η Κοπεγχάγη έχει δύο Έλληνες σωματοφύλακες. Ο λόγος αρχικά για τον Μάριο Οικονόμου, που ήταν… φευγάτος, όμως τελικά δεν έφυγε και ετοιμάζεται για τις μεγάλες μάχες του Champions League, αφού η αγορά έκλεισε, αλλά και για τον Ζέκα, που σε αντίθεση με τον έμπειρο αμυντικό, είναι βασικό μέλος των Δανών, έχοντας στην κατοχή του και το περιβραχιόνιο. Βέβαια, η Κοπεγχάγη έχει πολύ δύσβατο μονοπάτι, αφού η κληρωτίδα την έφερε αντιμέτωπη με τις Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ και Σεβίλλη. Πρεμιέρα απόψε (6/9, 19:45) με τους Βεστφαλούς.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Η τεράστια πώληση του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας χαφ, που έκανε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να βγάλει το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο 20χρονος άσος ετοιμάζεται να ζήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το όνειρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τις Τότεναμ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μαρσέιγ. Πρεμιέρα αύριο (7/9, 19:45) με την κάτοχο του τίτλου του Europa Leauge.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από