Το πρώτο κρας τεστ για την Παρί του Γκαλτιέ

Το πρώτο κρας τεστ για την Παρί του Γκαλτιέ

Στην Πόλη του Φωτός είναι στραμμένα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Εκεί που η Παρί του Γκαλτιέ θα φιλοξενήσει την Γιουβέντους, στο πρώτο, δυνατό τεστ της νέας σεζόν.

Είναι η ομάδα που σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξεκινήσει φορτσάτη στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την «Αγία Τριάδα» να πετάει… φωτιές. Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ οδεύουν από πάρτι σε πάρτι στην Ligue 1, με το ένα «θύμα» να διαδέχεται το άλλο.

Η αρμάδα του Γκαλτιέ έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα και ετοιμάζεται πλέον για την πρώτη της ευρωπαϊκή μάχη. Το Champions League επιστρέφει και η Παρί έχει νωρίς-νωρίς το πρώτο… διαγώνισμα για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Οι Παριζιάνοι τίθενται αντιμέτωποι (22:00) με την Γιουβέντους και καλούνται από νωρίς να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Ο Γκαλτιέ έχει φέρει άλλον αέρα στο στρατόπεδο της ομάδας, αλλά το πρώτο, σοβαρό τεστ είναι το αποψινό. Κόντρα στην δυνατή και καλοκουρδισμένη μηχανή του Μαξ Αλέγκρι. Που διαθέτει στις τάξεις της, έναν από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς στον κόσμο. Τον Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Στα πρώτα ματς της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, φαίνεται η αλλαγή στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ να έχει «πειράξει» τον σχηματισμό του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Το 4-3-3 του Αργεντινού έχει μετατραπεί σε 3-4-3 από τον 56χρονο τεχνικό, με τον γαλλικό σύλλογο να… πετάει. Στον έμπειρο κόουτς μπορεί να πιστωθεί και η μεταμόρφωση του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να μοιάζει ξανά… εξωγήινος, μετά τις χαμηλές πτήσεις της περσινής σεζόν.

Παράλληλα, η τριάδα στα μετόπισθεν λειτουργεί υποδειγματικά μέχρι στιγμής, Μέντες και Χακίμι έχουν αναλάβει να οργώνουν τις πλευρές, ενώ και ο Βιτίνια «κουμπώνει» ιδανικά στο χώρο του κέντρου.

Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ οργιάζουν, κάνουν φύλλο και φτερό όποια άμυνα βρίσκουν μπροστά τους, μετρώντας ήδη 32 γκολ και ασίστ. Βασιζόμενος σε αυτό το απίθανο τρίδυμο, ο Γκαλτιέ οδηγεί την Παρί και περιμένει να δει αν θα λειτουργήσει το πλάνο του και κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία». Μπορεί να είναι η πρώτη αγωνιστική των ομίλων, αλλά ο έμπειρος κόουτς γνωρίζει καλά το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του μια… παράσταση στα αστέρια ανάλογη με αυτή της Ligue 1. Μια εμφατική νίκη, μια πειστική εμφάνιση, θα στείλει μήνυμα σε όλους, πως όντως κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στο στρατόπεδο της Παρί.

Κανείς δεν ξεχνάει το περσινό στραπάτσο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Εκεί που η Ρέαλ «γκρέμισε» μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα όποια όνειρα των Γάλλων για ευρωπαϊκή διάκριση. Οι Παριζιάνοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος την εφετινή σεζόν, με την περιπέτειά τους να ξεκινάει κόντρα στη Γιουβέντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ