Οι… στατιστικολόγοι «μίλησαν» – Αυτή η ομάδα είναι φαβορί για την κατάκτηση του Champions League (pic)

Τρεις αγγλικές ομάδες στην πρώτη πεντάδα, μια ισπανική και μια γερμανική. Ποια είναι ωστόσο το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League;

Η μισή 5η στροφή των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε χθες, με τα περισσότερα αποτελέσματα να δίνουν μια πολύ καλή εικόνα εν όψει και των νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πρώτη φάση του θεσμού, ωστόσο οι book και οι… στατιστικολόγοι δίνουν από νωρίς τις προβλέψεις τους. Οι δεύτεροι είναι και αυτοί που ασχολούνται με τα νούμερα και τους αριθμούς που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τα οποία βγάζουν και τα συμπεράσματα τους.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα σταματήσει ο Ολυμπιακός τον Μάικ Τζέιμς (vids)

Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές υπηρεσίες, το νούμερο ένα φαβορί αυτή τη στιγμή για την κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα αυτιά δεν είναι άλλη από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα πετάνε «φωτιές», καθώς η προσθήκη του Έρλινγκ Χάαλαντ έχει φέρει στο σύνολο του Καταλανού νέες δυνάμεις, οι οποίες δείχνουν ικανές να την οδηγήσουν επιτέλους στη Γη της Επαγγελίας, με 28% πιθανότητες.

Στη δεύτερη θέση η Βασίλισσα της Ευρώπης. Η ομάδα που δεν μπορεί να ξεγραφτεί ποτέ. Το απέδειξε και πέρσι, το έχει αποδείξει και άλλες 13 φορές. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πίσω από τη Σίτι με 15% πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα, την πεντάδα συμπληρώνουν δύο αγγλικές και μια γερμανική. Στην 3η θέση η Λίβερπουλ, η οποία παρότι δεν περνάει την καλύτερη της φάση, έχει 13% πιθανότητες. Μπάγερν και Τσέλσι κλείνουν το top5 με 12% και 9% αντιστοίχως.

Αναλυτικά όλη η 10αδα:

  1. Μάντσεστερ Σίτι 28.3%
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 15.4%
  3. Λίβερπουλ 13.4%
  4. Μπάγερν 12.5%
  5. Τσέλσι 9.1%
  6. Παρί Σεν Ζερμέν 6.8%
  7. Νάπολι 3%
  8. Τότεναμ 2.4
  9. Ίντερ 1.4%
  10. Ντόρτμουντ 1.3

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από