Πώς θα σταματήσει ο Ολυμπιακός τον Μάικ Τζέιμς (vids)

Πώς θα σταματήσει ο Ολυμπιακός τον Μάικ Τζέιμς (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καταστρώνει πλάνο... play off για να σταματήσει ή έστω να περιορίσει τον Αμερικανό

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ένα ονειρικό ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετρώντας αισίως 9×9, έναν τίτλο και τρία μεγάλα διπλά στην Ισπανία κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια. Οι ερυθρόλευκοι έχουν 4-0 στη Euroleague και είναι στην κορυφή μαζί με τη Φενέρ και είναι κοινά αποδεκτό ότι αποτελούν την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του το βράδυ της Πέμπτης (27/10, 19:45) υποδέχονται τη Μονακό στο ΣΕΦ, που αναμένεται να είναι κατάμεστο και θέλουν το 5×5 κόντρα στην παρέα του Μάικ Τζέιμς, με τις δυο ομάδες να έχουν… προηγούμενα από την απίθανη περσινή σειρά στα play off. Τότε ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο Game 5 στο φαληρικό γήπεδο σε ένα ιστορικό ζευγάρι και είχε πάρει την πρόκριση στο Final Four.

Οι Μονεγάσκοι όπως και πέρσι έτσι και φέτος είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα, ίσως και καλύτερη από ότι πριν μερικούς μήνες και θα ψάξει φέτος την υπέρβαση και την είσοδο στο Final Four. Η Μονακό διέθεσε πολλά χρήματα το φετινό καλοκαίρι, απέκτησε πολλούς σημαντικούς παίκτες, κράτησε τον προπονητή της (Σάσα Ομπράντοβιτς), όμως και πάλι το μεγάλο αστέρι αυτής της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός σταρ είναι και φέτος το πρώτο «βιολί» της Μονακό, αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη, ενώ έχει ξεκινήσει και φέτος μαγικά τη σεζόν, με τον Μπαρτζώκα να ψάχνει τρόπο να τον σταματήσει ή έστω να τον περιορίσει όπως συνέβη στην περσινή σειρά.

Ο «κρυπτονίτης» του Τζέιμς

Ο Έλληνας τεχνικός έχει τον τρόπο να τον περιορίσει στο αυριανό ματς και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει δείξει από πέρσι, ότι μπορεί να γίνει… βδέλλα στον Τζέιμς και να περιορίσει τη δράση του, να παίξει με το μυαλό του και γενικότερα να του βάλει πολύ δύσκολα.

Στο περσινό πρώτο ματς των play off που ο Ολυμπιακός επικράτησε με 71-54 ο Γουόκαπ τον ανάγκασε σε μια από τις χειρότερες βραδιές του στη σεζόν (10 πόντους με 3/9 σουτ, 2/4 βολές και 4 λάθη). Την ίδια ώρα έκανε «θραύση», καθώς είχε 11 πόντους με 5/7 σουτ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα, συμβάλλοντας στα μέγιστα και στο επιθετικό κομμάτι.

Στα υπόλοιπα ματς, ο Τζέιμς σκόραρε αρκετά, όμως ήταν πολύ άστοχος και έκανε αρκετά λάθη, με τον Μπαρτζώκα να κερδίζει κατα κράτος το στοίχημα του περιορισμού του Αμερικανού. Η λογική λοιπόν λέει ότι ο Έλληνας τεχνικός θα «ρίξει» τον Γουόκαπ στο μαρκάρισμα του Τζέιμς, που έχει ξεκινήσει «καυτός», ενώ όταν δεν είναι εκείνος στο παρκέ τον ρόλο του θα αναλάβει ο Κώστας Παπανικολάου.

Γενικότερα, το πλάνο θα λέει να μην υπάρχουν αλλαγές σε καταστάσεις που ο Τζέιμς δέχεται σκριν ψηλά, και ο Γουόκαπ ή ο Παπανικολάου να μένουν στο μαρκάρισμα του, έτσι ώστε να μην βρίσκει πλεονέκτημα σε αλλαγή με ψηλούς. Είτε με τον Φαλ, είτε με τον Μπολομπόι, που παρότι είναι πολύ καλοί αμυντικοί υστερούν κόντρα στον «δαιμόνιο» γκαρντ της Μονακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός θα ψάξει και τις «παγίδες» στον Τζέιμς, ενώ θα τον πιέζει σε όλο το γήπεδο. Όπως συνέβη και στα περσινά play off, που με εξαίρεση τα δυο ματς στο Μονακό η άμυνα τα πήγε περίφημα. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να τον φθείρουν στην επίθεση με τον Γουόκαπ και όχι μόνο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτό έγειρε και την πλάστιγγα στο περσινό Game 5, όπου ο Τζέιμς βγήκε στα τελευταία λεπτά με πέντε φάουλ και ο Ολυμπιακός κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς και την πρόκριση. O Tζέιμς φέτος όπως θα δείτε παρακάτω έχει και πάλι εντυπωσιακούς αριθμούς, ενώ «τελείωσε» τον Παναθηναϊκό την περασμένη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ με 27 πόντους και πολλά μεγάλα σουτ.

Τα φετινά στατιστικά του Τζέιμς

Τα περσινά ματς των play off

Η φετινή εμφάνιση του Τζέιμς με τον Παναθηναϊκό

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ