Σαν σήμερα: Το πρώτο γκολ του Λέο Μέσι ήταν κόντρα στο Παναθηναϊκό! (vid)

Πριν από 18 χρόνια, και συγκεκριμένα το 2005, ο Λέο Μέσι άνοιξε λογαριασμό στο Champions League. O 18χρονος, τότε, Αργεντίνος σκόραρε για πρώτη φορά στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κόντρα στο Παναθηναϊκό.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2005 η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε το Παναθηναϊκό για την φάση των ομίλων του Champions League. O αγώνας ολοκληρώθηκε με το εμφατικό 5-0 υπέρ των «Μπλαουγκράνα», οι οποίοι στο τέλος της χρονιάς  κατέκτησαν τη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όμως αυτή η αναμέτρηση, έμεινε στην ιστορία για έναν ιδιαίτερο λόγο. Ήταν η αναμέτρηση στην οποία ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά στο Champions League.  H συνέχεια βέβαια είναι γνωστή, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, με 129 γκολ πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ κατέκτησε 5 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε επίσης: Άκουσε κανείς στην Κυβέρνηση τον Κουντούρη;

Για την ιστορία, Φαν Μπόμελ άνοιξε το σκορ στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ετό σημείωσε χατ-τρικ (14′,40′,65′), ενώ ο Μέσι σκόραρε στο 34ο λεπτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από