Τσέφεριν: «Μεγάλωσα με πόλεμο, απαραίτητες οι κυρώσεις στη Ρωσία»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για τις κυρώσεις που είναι απαραίτητες, αλλά και για το ότι μεγάλωσε εν μέσω πολέμου...

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία πριν από χρόνια, συγκρίνοντας τον τότε πόλεμο με τον σημερινό.

Ακόμα ο πρόεδρος της UEFA κλήθηκε να απαντήσει για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, τη βοήθεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία που κρίνεται απαραίτητη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της UEFA:

«Μεγάλωσα με τον πόλεμο και έμοιαζε πολύ με σήμερα: ένας πόλεμος μεταξύ αδελφών. Υποφέρουν αυτοί οι λιγότερο τυχεροί, ποτέ οι πολιτικοί. Κανείς δεν έκανε τίποτα στη Γιουγκοσλαβία, ήταν τρομερό. Ευτυχώς για εμάς τους Σλοβένους ο πόλεμος κράτησε μόνο 10 ημέρες.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να πυροβολήσω, αλλά όταν ήμουν 23 χρονών ήμουν στον κήπο με την οικογένειά μου. Ένας άντρας ήρθε και είπε, «ο πόλεμος άρχισε, πρέπει να έρθεις μαζί μου Αλεξάντερ». Μου το είπε και με στρατολόγησε», είπε αρχικά.

«Επιβάλαμε αθλητικές κυρώσεις (στη Ρωσία) και δωρίσαμε περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ σε παιδιά και πρόσφυγες της Ουκρανίας. Δεν επηρεαζόμαστε από πολιτικούς, αλλά η πολιτική είναι μέρος της ζωής και μπορούμε να την επηρεάσουμε, γιατί έχουμε την υποστήριξη πολλών ανθρώπων.

Πείθω τις κυβερνήσεις να επενδύσουν σε υποδομές. Κάποιοι αρχηγοί κρατών ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, άλλοι λιγότερο. Ο Εμμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ερντογάν είναι οπαδοί, η Άνγκελα Μέρκελ επίσης. Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, προτιμά άλλα αθλήματα. Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες: δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική κρίση», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από