Ξεκάθαρος ο Τσέφεριν: «Τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα υπάρξει ESL»

Ξεκάθαρος ο Τσέφεριν: «Τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα υπάρξει ESL»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έβαλε τέλος στα... όνειρα για ευρωπαϊκή Super League.

Για την European Super League μίλησε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στον διακαή πόθο των Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ θυμήθηκε και το πως βίωσε την ανακοίνωση του εγχειρήματος.

«Όταν, το 2019, συζητούσαμε τη νέα μορφή του Champions League, ξεκίνησε η ιστορία. Ετοίμαζαν την Super League, ενώ μας έδιναν τα χέρια, το συζητούσαν τρία χρόνια πριν το παρουσιάσουν. Υπολόγιζαν σε δώδεκα συλλόγους για να ακολουθήσουν και οι άλλοι, αλλά κράτησε 48 ώρες. Θυμάμαι δύο ιδιαίτερα αγχωτικές μέρες, στο τηλέφωνο από το πρωί μέχρι το βράδυ», πρόσθεσε.

Μόνο τρεις από τους 12 συλλόγους, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, εξακολουθούν πιστοί στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Έχουν παράδοση και τους σέβομαι, αλλά δεν τους έχω ξανασυναντήσει», δήλωσε.

«Συνεχίζω να λαμβάνω παράλογες δικαστικές αποφάσεις χωρίς νόημα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμη, όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ μας υποστηρίζουν και το ίδιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η βρετανική κυβέρνηση. Σίγουρα τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκή Super League, γιατί κανείς δεν τη θέλει εκτός από αυτούς που πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο θέμα χρημάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ