Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε: Η μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Συλλόγων (vids)

Σίτι και Φλουμινένσε διεκδικούν το τίτλο του Κυπέλλου Συλλόγων στη Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το εμπόδιο της Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (3-0), ενώ η Φλουμινένσε επικράτησε της Αλ Αχλί με σκορ 2-0.

Έτσι, η κάτοχος του Champions League θα τεθει αντιμέτωπη με την κάτοχο του Copa Libertadores απόψε στη Τζέντα στις 20:00.

Διαβάστε επίσης: Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ του 2023: Οι Κέιν – Εμπαπέ και οι απειλητικοί Χάαλαντ και Κριστιάνο (vids)

Η μάχη Σίτι-Φλουμινένσε αποτελέι τον 13ο αγώνα σε 19 διοργανώσεις του Κυπέλλου Συλλόγων, στον οποίο αγωνίζεται μία ομάδα από την Ευρώπη, ενάντια σε μια από την Λατινική Αμερική.

Η κάτοχος του Champions League έχει γεμάτο απουσιολόγιο, καθώς εκτός της αναμέτρησης θα παραμείνουν ο ΝτεΜπρόινε, ο Ντοκού και ο Χάαλαντ, ενώ από πλευράς Φλουμινένσε δεν θα αγωνιστεί ο Ντινίζ.

Η Σίτι φιλοδοξεί φέτος να σπάσει μια «κατάρα» για το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς όσες αγγλικές ομάδες αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Έφοσον κερδίσει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απόψε, θα γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά το εν λόγω τουρνουά, από το 2005 και την καθιέρωσή του.

Προσωπικό κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Συλλόγων έχει και ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα, καθώς εάν επικρατήσει η Σίτι της Φλουμινένσε, θα γινει ο πρώτος προπονητής με τέσσερις κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων( Έχει κερδίσει τη διοργάνωση,το 2009 και τ0 2011 με την Μαρτσελόνα και το 2021 με την Μπάγερν).

Από πλευράς Φλουμινένσε, ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού και της Ρεάλ, Μαρσέλο, διεκδικεί τον 35ο τίτλο της καριέρας του και τον πέμπτο του στο θεσμό.(έχει τέσσερις κατακτήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης: Το 2014, το 2016, το 2017 και το 2018)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από