Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ του 2023: Οι Κέιν – Εμπαπέ και οι απειλητικοί Χάαλαντ και Κριστιάνο (vids)

Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ του 2023: Οι Κέιν – Εμπαπέ και οι απειλητικοί Χάαλαντ και Κριστιάνο (vids)

Ο Κέιν και Εμπαπέ έχουν πετύχει από 52 γκολ και βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας, όμως, οι Χάαλαντ και Κριστιάνο μπορούν να τους ξεπεράσουν.

Μερικές ημέρες έχουν απομείνει για να φύγει το 2023 και να έρθει το 2024, με τη μάχη για τον πρώτο σκόρερ της φετινής χρονιάς να έχει πλέον φουντώσει για τα καλά.

Οι Χάρι Κέιν και Κιλιάν Εμπαπέ έχουν πετύχει από 52 γκολ μέσα στο 2023 και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τη μάχη του πρώτου σκόρερ, αλλά δεν έχουν να δώσουν άλλα παιχνίδια μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και… απειλούνται από τους Ερλινγκ Χάαλαντ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Βρετανός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης (20/12) με την Βόλφσμπουργκ (1-2) για την Bundesliga και έφτασε τα 52 γκολ μέσα στο 2023. Όμως, ο στράικερ των Βαυαρών είδε την ίδια ώρα τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, να σκοράρει δύο τέρματα στην εντός έδρας αναμέτρηση των Παριζιάνων με τη Μετς (3-1) για τη Ligue 1 και να φτάνει επίσης τα 52 γκολ στη φετινή χρονιά.

Ο Χάρι Κέιν στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν όταν αγωνιζόταν ακόμα στην Τότεναμ πέτυχε 18 γκολ, ενώ φέτος μέχρι τώρα έχει 25 γκολ με την Μπάγερν. Σύνολο 43 τέρματα, στα οποία όμως θα πρέπει να προστεθούν αλλά 9 που έχει σημειώσει μέσα στο 2023 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ από την άλλη, από την αρχή του 2023 μέχρι το καλοκαίρι πέτυχε 21 γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ άλλα τόσα έχει βάλει από την αρχή της φετινής σεζόν μέχρι τώρα. Σε αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθούν άλλα 10 που έχει σημειώσει με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Σύνολο 52, με τον σούπερ σταρ των Παριζιάνων να έχει τα ίδια τέρματα με τον Χάρι Κέιν.

Όμως, όπως και ο Βρετανός έτσι και ο Γάλλος δεν έχουν άλλα παιχνίδια να δώσουν μέχρι το τέλος του 2023, σε αντίθεση με τους Ερλινγκ Χάαλαντ και Κριστιάνο Ρονάλντο, που ακολουθούν έχοντας από 50 γκολ. Οι Ρομέλου Λουκάκου και Χερμάν Κάνο, οι οποίοι συμπληρώνουν την 6άδα με 39 γκολ έκαστος, είναι πολύ μακριά για να απειλήσουν τους σούπερ σταρ των Μπάγερν και Παρί.

Τα δεδομένα για Χάαλαντ και Κριστιάνο

Η Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς έχει να δώσει άλλα τρία παιχνίδια. Τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων απέναντι στην Φλουμινένσε και δύο ακόμα για την Premier League. Όμως, ο Ερλινγκ Χάαλαντ δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό με την Ουράβα και σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Νορβηγός επιθετικός των Πολιτών έχει μπροστά του δύο παιχνίδια για να ξεπεράσει τους Κέιν και Εμπαπέ. Αυτά θα είναι με Εβερτον (εκτός, 27/12) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (εντός, 30/12). Αρα είναι ανοιχτό και πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ξεπεράσει τα 52 γκολ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει επίσης την ευκαιρία να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ και να ξεπεράσει τους Κέιν και Εμπαπέ καθώς μέχρι το τέλος του 2023 η Αλ Νασρ θα δώσει άλλα τρία παιχνίδια: Με Αλ Ετιφάκ (εντός, 22/12), Αλ Ιτιχάντ (εκτός, 26/12) και Αλ Τααβόν (εκτός, 30/12). Τρεις αναμετρήσεις στις οποίες αναμφίβολα ο Πορτογάλος σταρ μπορεί να πετύχει 2+ γκολ.

Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ του 2023 έχει φουντώσει πλέον για τα καλά και απομένει να φανεί ποιος θα καταφέρει να πετύχει τα περισσότερα γκολ μέσα στη φετινή χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ