Οι 5 υποψήφιοι για αντι-Γκάβι στη Μπαρτσελόνα

Μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γκάβι η Μπαρτσελόνα σκανάρει την ευρωπαϊκή αγορά για τον αντικαταστάτη του 19χρονου μέσου.

Ο Γκάβι στάθηκε εξαιρετικά άτυχος αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο σε μια ανύποπτη φάση στον αγώνα της Ισπανίας με την Γεωργία για τη τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του EURO. Ο 19χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα υπέστη ρήξη χιαστού και η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση θα πάρει 6 με 9 μήνες.

Οι Μπλαουγκράνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δε μπορούν να προχωρήσουν σε ακριβές μεταγραφικές κινήσεις και να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους. Όμως η Ισπανική λίγκα αφήνει ένα παράθυρο για μεταγραφή σε περίπτωση που υπάρξει μακροχρόνιος τρυματισμός σε μια ομάδα.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» της Αστυνομίας στη διεξαγωγή του ΑΕΚ-Άρης στις 7 Δεκέμβρη

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος επιτρέπει στην ομάδα του τραυματία να εγγράψει άλλον παίκτη χωρίς να ξοδέψει επιπλέον τέλη εγγραφής, αρκεί ο σύλλογος να ενημερώσει τη La Liga  εντός 30 ημερών από τον τραυματισμό. Ένας κανόνας που έχει υποστεί μερικές μικρές τροποποιήσεις. Η πρώτη, είναι ότι η περίοδος του μακροχρόνιου τραυματισμού μειώνεται σε 4 από 5 μήνες, με τη δεύτερη αλλαγή να εστιάζει στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Η ικανότητα εγγραφής για τον αντικαταστάτη του τραυματία, μέχρι τώρα προέβλεπε το ποσό που θα λάβει ο αντικαταστάτης να είναι χαμηλότερο από το 2% του ορίου κόστους της ομάδας ή το 80% του μισθού του τραυματία μέχρι το τέλος της σεζόν. Πλέον, λαμβάνεται υπόψη μόνο η δεύτερη συνθήκη.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, η Μπάρτσα έχει ξεκινήσει ήδη να σκανάρει την ευρωπαϊκή αγορά προκειμένου να βρει τον εκλεκτό του Τσάβι, ο οποίος θα καλύψει το πολύμηνο κενό που θα αφήσει ο τραυματισμός του Γκάβι. Η Καταλανική εφημερίδα αναφέρει πως ήδη υπάρχει μια λίστα  5 υποψηφίων οι οποίοι είναι πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι της Μπαρτσελόνα. Αυτοί είναι οι Φάμπιαν Ρουίθ και Κάρλος Σολέρ της Παρί, ο Χιοβάνι ΛοΣέλσο της Τότεναμ, ο Πάμπλο Φορνάλς της Γουέστ Χαμ και ο Τιάγκο Αλκάνταρα της Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από