«Ψήνεται» η επιστροφή στις… ρίζες για Μίλνερ

Ο Τζέιμς Μίλνερ αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τη Λίβερπουλ, με την Μπράιτον να έχει τον πρώτο λόγο αλλά την ομάδα που τον ανέδειξε να προσπαθεί να κάνει το colpo grosso.

Η μεγάλη καριέρα του Τζέιμς Μίλνερ στη Λίβερπουλ ολοκληρώνεται μετά από απόφαση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, μιας και ο Κλοπ όπως ανέφερε τον ήθελε και το χρόνου στο ρόστερ των Reds.

Όμως ο διεθνής Άγγλος χαφ και ακραίος μπακ, στα 37 του χρόνια και μετά από 8 σεζόν και 330 συμμετοχές για τη Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε στη Σκωτία για Λένον και Ολυμπιακό

Και όσοι βιαστούν να πουν πως είναι… ξοφλημένος λόγω ηλικίας, ο Μίλνερ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο στη ταυτότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως φέτος είχε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις από τις οποίες 11 αγωνίστηκε ως βασικός. Και αν το καταφέρνει αυτό σε μια ομάδα επιπέδου Champions League και του ρυθμούς που προπονείται και αγωνίζεται η Λίβερπουλ του Κλοπ, πάει να πει πως έχει ακόμα… καύσιμα.

Για αυτό άλλωστε και δύο τουλάχιστον ομάδες από την Premier League θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν παίκτη των εμπειριών του και των παραστάσεων που έχει από το υψηλότερο επίπεδο. Η πρώτη είναι η θεαματική και οργανωμένη Μπράιτον που αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δίνει μάχη για την έξοδό της στην Ευρώπη, αποτελώντας έναν εξαιρετικό προορισμό όσον αφορά ομάδες κάτω από το top 5.

Η άλλη ομάδα που έχει στο στόχαστρό της τον Μίλνερ και έρχεται ως… ισχυρό αουτσάιντερ είναι η Λιντς. Η ιστορική αγγλική ομάδα δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της αγωνιστικά μιας και δίνει σκληρή μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Premier League, με δύο αγωνιστικές να απομένουν. Ωστόσο τα Παγώνια έχουν ένα πολύ δυνατό χαρτί. Το συναίσθημα.

Είναι γέννημά θρέμμα της Λιντς, ξεκινώντας από την U18 ομάδα και περνώντας στην ανδρική τον Ιούλιο του 2002, ντεμπουτάροντας ως έφηβος ηλικίας 16 ετών! Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 55 ματς για τα Παγώνια, υπογράφοντας μάλιστα πενταετές συμβόλαιο το 2003, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που άρχισαν να πληθαίνουν και να… πνίγουν την ομάδα, οδήγησαν στην πώλησή του το 2004 στη Νιουκάστλ έναντι 7.4 εκατ λιρών.

Οπότε αν η Λιντς καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία και το… συναίσθημα του Μίλνερ κυριαρχήσει, ίσως επιλέξει να αγωνιστεί και ενδεχομένως να κλείσει την καριέρα του εκεί όπου ξεκίνησαν όλα 22 χρόνια πριν. Είτε άμεσα αυτό το καλοκαίρι, είτε αν ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνηση του στην Μπράιτον μέχρι το καλοκαίρι του 2024, το επόμενο καλοκαίρι για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από