Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 0-2: Ο Μαυροπάνος έβαλε… φωτιά στην Premier League

Με τον Ντίνο Μαυροπάνο να βρίσκει δίχτυα, η Γουέστ Χαμ «ξέρανε» την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» επικρατώντας με σκορ 2-0 και άφησε μόνη πρώτη τη Λίβερπουλ στην κορυφή.

Το καλύτερο… δώρο στη Λίβερπουλ έκανε η Γουέστ Χαμ, η οποία επιβλήθηκε μέσα στο «Έμιρεϊτς» της Άρσεναλ με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Premier League, αφήνοντας τους «κόκκινους» μόνους πρώτους στη βαθμολογία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «σφυριά» ήταν ο πρώην «κανονιέρης», Ντίνος Μαυροπάνος, που έδωσε τη… χαριστική βολή στο σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.  Έτσι η Λίβερπουλ έμεινε μόνη πρώτη με 42 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την Άρσεναλ με 40, ενώ η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στους 33.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Γουέστ Χαμ η οποία κατάφερε από νωρίς να ανοίξει το σκορ να πάρει προβάδισμα, βάζοντας τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Τόμας Σούτσεκ που στο 13ο λεπτό της συνάντησης έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο η Άρσεναλ ανέβασε την πίεσή της και είχε ορισμένες καλές στιγμές, ομως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τα «σφυριά» βρήκαν εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα με δράστη έναν παλιό γνώριμο της Άρσεναλ. Τον Ντίνο Μαυροπάνο. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έπιασε μια τρομερή κεφαλιά στο 55′ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για το 2-0. Όπως ήταν λογικό οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να μειώσουν αρχικά, όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι η Γουέστ Χαμ πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπενραχμά δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε πέναλτι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Ζιντσένκο (64’ Ενκέτια), Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Ράις, Τροσάρ (79’ Σμιθ-Ρόου), Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (64’ Νέλσον), Σάκα, Ζεσούς

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Έμερσον, Ογκμπόνα, Μαυροπάνος, Τσουφάλ, Άλβαρες, Σούτσεκ, Κούντους, Γουόρντ-Πράους, Πακετά (33’ Μπενράχμα), Μπόουεν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από