Παναθηναϊκός – Λούντκβιστ και αριστερός εξτρέμ «στριμώχνουν» τον Βιγιαφάνιες

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άρχισε βασικός την προετοιμασία, όμως οι μεταγραφές διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο ρόστερ.

Η επικείμενη ένταξη του Ρομάν Λούντκβιστ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δημιουργεί νέα δεδομένα στο ρόστερ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε την απόκτηση του Σουηδού επιτελικού μέσου για τον χρησιμοποιήσει στη θέση πίσω από τον επιθετικό, στο σύστημα 4-2-3-1 που εφαρμόζει.

Εκεί αγωνίστηκε στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα αναγκαστεί να «μετακομίσει». Σε πρώτη φάση και τουλάχιστον μέχρι την έλευση ενός ποιοτικού αριστερού εξτρέμ, ο Αργεντινός θα παίξει στα άκρα της επίθεσης, όπου τον τοποθέτησε ο Γιοβάνοβιτς στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν.

Ο χώρος δεν είναι άγνωστος στον Βιγιαφάνιες. Αντίθετα, ο «Βίγια» ξεχώρισε ως δεξιός εξτρέμ στην πρώτη θητεία του στον Παναθηναϊκό, επί Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ πέρυσι στις λιγοστές καλές εμφανίσεις του, ο Μπόλονι τον είχε ως ακραίο επιθετικό.

Βέβαια, οι δύο μεταγραφές ενδεκαδάτων παικτών που περιμένει ο Γιοβάνοβιτς, θα δυσκολέψουν τη ζωή του Βιγιαφάνιες. Γιατί ο Αργεντινός, ο οποίος επέστρεψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να αναδειχτεί στον ηγέτη του Παναθηναϊκού, θα χρειαστεί να παλέψει για να παίξει βασικός.

Ουσιαστικά, τέσσερις παίκτες (Χατζηγιοβάνης, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες και ο νεοαποκτηθείς αριστερός εξτρέμ) θα διεκδικήσουν τρεις θέσεις, αυτές πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1 του Γιοβάνοβιτς. Ο Βιγιαφάνιες θα έπρεπε να έχει το πλεονέκτημα, επειδή συμμετείχε στην προετοιμασία, αλλά με την απόδοση του μέχρι τώρα δεν δικαιολογεί το γεγονός πως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από