Αποκάλυψη: Επαφή του Άρη με το δεξί χέρι του Ντιέγκο Σιμεόνε, Χέρμαν Μπούργος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άρης χτύπησε την πόρτα του Χέρμαν Μπούργος, επί 8 χρόνια βοηθού του Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ήττα του Άρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 και το γεγονός πως λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Superleague οι κίτρινοι βρίσκονται εκτός εξάδας (εκκρεμεί η απόφαση για το -6 από το CAS), έφεραν εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε να τελειώσει τη συνεργασία του Άρη με τον Άκη Μάντζιο, μετά από περίπου δυο χρόνια, καθώς δεν υπήρχε ικανοποίηση από τη μέχρι πορεία της ομάδας, τον αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έλληνας τεχνικός προσέφερε πολλά στους κίτρινους, όμως έχασε στο τελευταίο διάστημα την εμπιστοσύνη του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.

Οι Θεσσαλονικείς κοιτάζουν την αγορά και ψάχνουν να βρουν την πιο καλή και άμεση λύση για την άκρη του πάγκου τους, με το δεδομένο να είναι πως ο νέος τεχνικός θα είναι από το εξωτερικό. Οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις έχουν γίνει από τον Άρη και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος στόχος είναι ο Χέρμαν Μπούργος, επί 8 χρόνια βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι κίτρινοι χτύπησαν την πόρτα του 52χρονου Αργεντινού προκειμένου να αναλάβει τον σύλλογο και περιμένουν την απάντηση του. Ο Μπούργος κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και μερικούς μήνες και αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα τις επόμενες μέρες για να έχει συνάντηση με την πλευρά του Άρη, με τον Αργεντινό να είναι έτοιμος να πει το «ναι». Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, πρόκειται φυσικά για μια περίπτωση από το πάνω ράφι για τον Άρη, ο οποίος προσπαθεί να κλείσει άμεσα το θέμα.

Ο «Διόσκουρος» του Σιμεόνε

Όσον αφορά τον Μπούργος έχει χαρακτηριστεί ως ο «Διόσκουρος» του Σιμεόνε. Εδώ και έναν χρόνο περίπου θεωρείται πρώτος προπονητής μιας και επέλεξε να αφήσει τον «Τσόλο», ενώ μέχρι τον Ιούνιο ήταν στην άκρη του πάγκου της Νιούελς Ολντ Μπόις. Ο Μπούργος επί δέκα χρόνια ήταν βοηθός του Σιμεόνε τόσο στην Ατλέτικο, αλλά και στις Κατάνια και Ράσινγκ Κλουμπ. Στους ροχιμπλάνκος οι δυο τους μεγαλούργησαν «γιγαντώνοντας» μέσα σε λίγα χρόνια και πάλι τον σύλλογο, ενώ κατέκτησαν μαζί το πρωτάθλημα Ισπανίας, το Europa League, ενώ έφτασαν και μέχρι τον τελικό του Champions League.

Ο Μπούργος θεώρησε το καλοκαίρι του 2020 πως είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία μιας ομάδας και μετά από αρκετά χρόνια συνύπαρξης ως βοηθός προπονητή στο πλευρό του Σιμεόνε, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Νιούελς Ολντ Μπόις τον περασμένο Μάρτιο, όπου έμεινε μέχρι τον Ιούνιο και για 15 παιχνίδια.

Ο 52χρονος εκτός από την ομάδα από την Αργεντινή δεν έχει δουλέψει αλλού σαν πρώτος προπονητής, όμως έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει. Ο σχηματισμός που προτιμάει να αγωνίζεται είναι το 3-4-3, ενώ το στιλ παιχνιδιού που υιοθέτησε στη Νιούελς δεν διαφέρει και πάρα πολύ με το αντίστοιχο της Ατλέτικο.

Ήταν ένας σπουδαίος κα εκκεντρικός τερματοφύλακας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπούργος έχει πραγματοποιήσει μια σπουδαία καριέρα ως τερματοφύλακας σε Ρίβερ Πλέιτ, Μαγιόρκα και φυσικά Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ έχει γίνει γνωστός για το εκκεντρικό του στυλ και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Ο μεγάλος στόχος του Άρη για τον πάγκο του, ήταν ένας μαχητικός τερματοφύλακας που έδωσε και την ψυχή του για τις ομάδες που αγωνίστηκε, ενώ πάλεψε και τελικά νίκησε και τον καρκίνο.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του δυο περιπτώσεις από την καριέρα του είναι χαρακτηριστικές. Η μία είναι μια ατάκα που είχε πει στον Ζοσέ Μουρίνιο τονίζοντας πως «η Ατλέτικο δεν είναι Μπαρτσελόνα» και ότι «θα του κόψει τον λαιμό» αν συνεχίσει να προκαλεί. Και φυσικά To 1999, όταν αγωνιζόταν στη Μαγιόρκα που είχε δεχθεί ποινή 11 (!) αγωνιστικών επειδή είχε γρονθοκοπήσει τον Μανόλο Σεράνο, σε ματς κόντρα στη Ράσινγκ Σανταντέρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από