Που χάθηκε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης – Έπειτα από πόσο καιρό αγωνίστηκε ξανά στη Super League

Πως ο Έλληνας μέσος από αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό της Super League έγινε χθες… guest star στο 85΄.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Πολλώ δε μάλλον σε φόντο Ερυθρόλευκο: 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 224 συμμετοχές, 14 γκολ και 15 ασίστ με τα χρώματα του Ολυμπιακού τα λένε όλα σε μια ιστορία που κρατά πλέον από το καλοκαίρι του 2013.

Τυπικά ο πιο «παλιός» στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο αρχηγός. Και ειδικά φέτος; Μάλλον ο πλέον… άφαντος αν ο παρονομαστής είναι η Super League. Μπορεί να μην το έχει διαπιστώσει κανείς, αλλά ο 29χρονος διεθνής box to box από την πρώτη γραμμή του Πέδρο Μαρτίνς, βασικός και αναντικατάστατος για μια τετραετία, έχει εξελιχθεί σε κανονική εφεδρεία: Μόλις 2 συμμετοχές φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι χθες. Στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΠΑΣ (2-0 στις 21/8) και στη νίκη επί του Ιωνικού (3-1 στις 3 Σεπτεμβρίου) για την 3η αγωνιστική. Συμπτωματικά επέστρεψε εκ νέου με τον ίδιο αντίπαλο, περνώντας σαν αλλαγή στο 85΄ αντί του Χάμες Ροντρίγκες.

Διαβάστε επίσης: Οι GM της Euroleague υποκλίνονται στον Ολυμπιακό: Πρώτο φαβορί για Final Four στα προγνωστικά τους (pics)

Σα να λέμε: ίσως η πιο μεγάλη «μετατόπιση» ποδοσφαιριστή στο ερυθρόλευκο rotation από την εποχή του Μαρτίνς στους επόμενους.

Φυσικά όλα έχουν την εξήγηση τους. Και στην προκειμένη περίπτωση η απάντηση έχει όνομα και επώνυμο: Ινμπεόμ Χουάνγκ. Ο καταπληκτικός Κορεάτης box to box που έχει γίνει πλέον το άλλο μισό του –αναντικατάστατου- Γιαν Εμβιλά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Κάποιος που ουσιαστικά δεν επιτρέπει ούτε… rotation στη θέση του. Ειδικά δε στις μέρες του Μίτσελ, η εντεκάδα ξεκινά από εκείνον.

Ο Μπουχαλάκης όσο ο Ισπανός κρατά το τιμόνι έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια: Όλα στη φάση των ομίλων του Europa League. Η διαχείριση θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Πιέρ Κούντε που σήμερα και όλας αναμένεται να ταξιδέψει στη Γερμανία για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στη Μπόχουμ. Και εκείνος μόνο δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα (η τελευταία στις 11/9). Και εκείνος μόνο σε ματς Europa League στη θητεία του Μίτσελ.

Στο μεταξύ η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ενεργοποίησε και τον Παϊτίμ Κασάμι. Τον Ελβετό που ουσιαστικά αγωνίζεται στα ίδια τετραγωνικά του γηπέδου και επί της ουσίας έχει ένα πακέτο ικανοτήτων πολύ κοντά στον Μπουχαλάκη. Αριστερό πόδι, μεγάλο μπόι, άνεση στο να παίξει «κάθετα» από τον άξονα. Παράλληλα στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται πως προκύπτει κάποιος χρόνος συμμετοχής για τον Ντιαντιέ Σαμασέκου που με τη σειρά του γίνεται κομμάτι του rotation. Ο ανταγωνισμός δηλαδή, καλά κρατεί…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από