Οι GMs της Euroleague υποκλίνονται στον Ολυμπιακό: Πρώτο φαβορί για Final Four στα προγνωστικά τους (pics)

Οι GMs της Euroleague υποκλίνονται στον Ολυμπιακό: Πρώτο φαβορί για Final Four στα προγνωστικά τους (pics)

Όλη η Euroleague υποκλίνεται στον Ολυμπιακό και στην τρομερή χρονιά που διανύει. Πρώτο φαβορί για Final Four, «ερυθρόλευκος» MVP, καλύτερος αμυντικός και προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας.

Η Euroleague φτάνει στα μισά της αυτή την εβδομάδα με την 17η αγωνιστική να περιλαμβάνει πολύ σημαντικούς αγώνες για τις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Μπάγερν στη Βαυαρία, με τους «αιώνιους» να θέλουν να κλείσουν τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πρώτο μισό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ολοκληρώνεται και όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο οι GM’s των 18 ομάδων στα μισά δίνουν τα δικά τους… βραβεία. Τη φετινή σεζόν τα περισσότερα και τα πιο σημαντικά έχουν… ερυθρόλευκο χρώμα, με όλη τη Euroleague να υποκλίνεται στον Ολυμπιακό και το μπάσκετ που παίζει.

Οι Πειραιώτες καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση, με τους περισσότερους αντίπαλους να αποθεώνουν την ομάδα του Μπαρτζώκα και να θεωρούν ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να βρεθεί και φέτος στο Final Four. Στις επιλογές των τζενεραλ μάνατζερ λοιπόν αυτό αποτυπώνεται και μάλιστα με το παραπάνω, καθώς σε ποσοστό 88,9% θεωρούν ότι έχει… κλεισμένη θέση στο Κάουνας και είναι φυσικά το πρώτο φαβορί.

Η δεύτερη στη λίστα είναι η Μπαρτσελόνα με 77,8%, ενώ ακολουθούν οι δυο τούρκικες Φενέρμπαχτσε (72,2%) και Εφές Αναντολού (61,1%.) στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Βεζένκοφ, Μπαρτζώκας και… Βεζένκοφ

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει σαρώσει στα σημαντικότερα βραβεία των 18 τζένεραλ μάνατζερ, ενώ μετά τους Πειραιώτες ακολουθεί η Μπασκόνια που πραγματοποιεί πιθανόν την πιο απρόσμενα εντυπωσιακή σεζόν με τον Μάρκους Χάουαρντ να είναι ο ηγέτης των Βάσκων.

Συγκεκριμένα, ο Σάσα Βεζένκοβ ψηφίστηκε MVP στο πρώτο μισό με ποσοστό 61.1% και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κορυφαίος προπονητής με 38.9% (δεύτερος ο Δημήτρης Ιτούδης με 27.8%), δείγμα της χρονιάς που κάνει ο Ολυμπιακός, αλλά και προσωπικά ο Βούλγαρος φόργουορντ ο οποίος βλέπει κορυφή και στην ερώτηση «ποιον παίκτη θα έβαζες στην ομάδα σου;» αφού είναι και πάλι πρώτος με ποσοστό 27.8%, μπροστά από τον Βασίλιε Μίτσιτς (16.7%).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόναθαν Μότλι της Φενέρμπαχτσε είναι αυτός με τη μεγαλύτερη έκρηξη (33.3%), ενώ κορυφαίος πασέρ ψηφίστηκε ο Νικ Καλάθης (50%), πιο clutch παίκτης ο Μάικ Τζέιμς με 44.4% μπροστά από τον Κώστα Σλούκα (16.7%) και κορυφαίος σουτέρ ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια με 33.3%.

Τα βραβεία βέβαια δεν σταματούν εκεί, διότι ο πιο διασκεδαστικός παίκτης για τους GM είναι ο Μάικ Τζέιμς με 33.3%, κορυφαίος ηγέτης ο Βασίλιε Μίτσιτς με 22.2% μπροστά από τους Σλούκα, Τζέιμς, και Μπράουν (από 11.1%), ενώ κορυφαίος αμυντικός ο Έντι Ταβάρες με 33.3% μπροστά από τον Τόμας Γουόκαπ (27.8%).

Τέλος όσον αφορά τα ατομικά βραβεία, αυτά κλείνουν με το «κορυφαίος νεαρός», που δεν είναι άλλος από τον Γκαμπριέλε Πρόσιντα της Άλμπα Βερολίνου με ποσοστό 22.2%.Όσον αφορά τις ομάδες και τις επιλογές των 18 τζένεραλ μάνατζερ, ως έκπληξη ψηφίστηκε με 55.6% η Μπασκόνια, ενώ πιο δύσκολη αντίπαλος ήταν οι Εφές, Μονακό, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε με 16.7% η κάθε μία και στην πιο διασκεδαστική ομάδα οι Μονακό, Μπασκόνια, Ολυμπιακός επίσης με ισοψηφία στο 27.8%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ