Ολυμπιακός: Μπορεί (και επιβάλλεται) να παίξει ακόμα καλύτερα…

Ολυμπιακός: Μπορεί (και επιβάλλεται) να παίξει ακόμα καλύτερα…

Στον Ολυμπιακό δεν πανηγυρίζουν επειδή η διαφορά από την ΑΕΚ μειώθηκε στους τρεις βαθμούς όταν από την κορυφή παραμένει αμετάβλητη.

Ο Ολυμπιακός έχει υποχρέωση να συμπεριφέρεται ως διεκδικητής του τίτλου. Πάει κόντρα στην ιστορία του αλλά και στην ποιότητα των παικτών του να μετρά τη διαφορά και να τη βρίσκει τρεις πόντους αντί να τη βρίσκει δέκα από τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό. Μόνο όταν έχεις στόχο την κορυφή μπορείς να βάζεις τις μεγαλύτερες δυνατές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Από δω και πέρα οι ερυθρόλευκοι έχουν ως πρώτο αντίπαλο τον εαυτό τους, την ανάγκη να βελτιωθούν κι άλλο ώστε να κάνουν ένα σερί από νίκες.

Όπως έδειξε το παιχνίδι με τον Ιωνικό, τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα ανεξάρτητα από το ποιο σύστημα επιλέγει κάθε φορά προπονητής για να παίζει η ομάδα του. Είτε με τρία δεκάρια είτε με ένα η δυο ή δύο εξτρέμ ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Με την έννοια αυτή υπήρχε δικαιολογημένη απαίτηση μετά τα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, να δούμε άλλα τόσα και στο δεύτερο. Οι μηχανές πρέπει να δουλεύουν στο φουλ και να αποδίδουν ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας ανάλογα με τους παίκτες πού βρίσκονται στο γήπεδο. Επομένως έχει σημασία να το δούμε και…ανάποδα.

Να δούμε δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι προς το τέλος του παιχνιδιού είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα-δυο γκολ ακόμα. Στο πρώτο ημίχρονο, αφού βρήκε τα πατήματά του βρήκε και τον τρόπο να ξεφύγει από την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και να φέρει παίκτες σε θέση βολής. Το πέτυχε αυτό με κάθετες πάσες είτε του Χουάνγκ είτε του Χάμες. Όταν παίζεις με τρία δεκάρια έχεις ανάγκη τις κάθετες πάσες αφού από τα πλάγια δεν υπάρχουν εξτρέμ για διεισδύσεις. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα πού να περνάει τόσες κάθετες πάσες μέσα στην περιοχή των αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το πλεονέκτημα διότι διαθέτει παίκτες όπως ο Νοτιοκορεάτης και ο Κολομβιανός.

Διαθέτει βέβαια κι έναν εκτός συναγωνισμού Κώστα Φορτούνη ο όποιος μπορεί με μία του κίνηση να στείλει αδιάβαστη ολόκληρη η αμυντική διάταξη όπως έκανε στη φάση του δεύτερου γκολ. Ας μην επανέλθουμε στα πώς και τα γιατί της εξαφάνισης του Φορτούνη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλωστε στη διοίκηση γνωρίζουν καλά τι έχει συμβεί και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ο κόσμος βγάζει τα δικά του βλέποντας το διεθνή μεσοεπιθετικό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε όταν άρχισαν τα χειρουργεία για τους χιαστούς.

Το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στα Γιάννενα μείωσε τη διαφορά από τους κιτρινόμαυρους στους τρεις βαθμούς αλλά η διαφορά από τον πρώτο Παναθηναϊκό παραμένει αμετάβλητη. Ωστόσο το… ρετάρισμα της πράσινης μηχανής όπως φάνηκε και στη Λιβαδειά είναι πολύ πιθανό να φέρει κι άλλες εκτός προγράμματος απώλειες βαθμών. Μιλάμε για απώλειες εκτός του ντέρμπι της Κυριακής όπου έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν.

Για να είναι σε θέση ο Ολυμπιακός να τις εκμεταλλευτεί οφείλει να ανεβάσει την απόδοσή του και να παίρνει νίκες παντού. Το πρόγραμμα του Γενάρη προσφέρεται για να κάνει το πρώτο νικηφόρο σερί της φετινής χρονιάς.

Ο Ροντινέι δεν έβγαλε μάτια στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Είχε ισορροπία ανάμεσα στα θετικά και τα αρνητικά του καθήκοντα, πολύ καλές επαφές με την μπάλα και έδειξε ότι οι σέντρες του είναι επικίνδυνες. Πρόκειται για μπακ που ανεβοκατεβαίνει διαρκώς και ζητεί συνέχεια την μπάλα. Όταν τη δέχεται δεν ενδιαφέρεται απλώς να την ξεφορτωθεί αλλά ψάχνει συμπαίκτη για συνεργασία ώστε να ξεμαρκαριστεί και να σεντράρει.

Κάτι ανάλογο χρειάζεται ο Ολυμπιακός και από αριστερά. Το παιχνίδι με τρεις κεντρικούς χαφ χωρίς εξτρέμ έχει απόλυτη ανάγκη από ακραίους μπακ με επιθετική δραστηριότητα. Κατά τα λοιπά ο Χουάνγκ είναι η επιτομή του σύγχρονου ανθρώπου χαφ. Τέτοιοι παίκτες είναι από χρήσιμοι ως απαραίτητοι σε κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Πρόκειται για την καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ