Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Ενας Ιταλός «μαφιόζος» (vids)

Με ανύπαρκτο πέναλτι στο 82’ ο Νταβίντε Μάσα έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει το 2-1 και της χάρισε ουσιαστικά τη νίκη – Επιθετικό φάουλ πριν το τρίτο γκολ – Δεν έδωσε πέναλτι σε σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού και δεν απέβαλε τον Σιμάνσκι για πάτημα στον Βαλμπουενά.

Απίστευτα πράγματα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον διαιτητή Νταβίντε Μάσα να δίνει με το «έτσι θέλω» τη νίκη στην ΑΕΚ.

Ο Ιταλός, που δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 13′ σε σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού, άφησε ατιμώρητο το πολύ σκληρό παιχνίδι της Ενωσης στο πρώτο ημίχρονο και έκλεισε τα μάτια στο 38’ σε πεντακάθαρη αποβολή του Σιμάνσκι για πάτημα στον Βαλμπουενά, στο 82’ και με το σκορ στο 1-1, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε «βουτιά» του Βίντα και χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Ιταλός διαιτητής δεν σφύριξε το επιθετικό φάουλ που έκανε ο Αμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ και με τις ευλογίες του η Ενωση έκανε το 3-1.

Ενα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την τραγική διαιτησία του Νταβίντε Μάσα, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσουν οι Κιτρινόμαυροι στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Ενας «μαφιόζος» Ιταλός, που έκλεισε προκλητικά τα μάτια στην αποβολή του Σιμάνσκι στο πρώτο ημίχρονο και έκανε δώρο το δεύτερο και τρίτο γκολ στην ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Μια τραγική διαιτησία, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 3-1, χάρη στα σφυρίγματα του Μάσα και να ανεβαίνει στους 72 πόντους, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1. Ο Ολυμπιακός, μετά τα όσα έγιναν στο φαληρικό γήπεδο, έμεινε στους 63 πόντους και είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ζοσέ Ανιγκό ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα. Ο Σιμάνσκι ήταν μπροστά από τα σέντερ μπακ, με τους Πινέδα, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς μπροστά του και τον Τσούμπερ πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Ανοιξε το σκορ ο Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και απείλησε στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ενωσης έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Ελίασον, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με τη μία μετά τη σέντρα που έγινε από αριστερά. Στο 7’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μέσος έπαιξε το 1-2 με τον Τσούμπερ και από πλάγια θέση έκανε το 1-0 για την Ενωση.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, με τον διαιτητή, Νταβίντε Μάσα, να κλείνει τα μάτια σε σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού. Ο Κροάτης αμυντικός έριξε στο έδαφος τον Αφρικανό επιθετικό, αλλά ο Ιταλός έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι Κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά και δημιουργούσαν προβλήματα στην ανάπτυξη της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, με την Ενωση να εκμεταλλεύεται τα λάθη των Πειραιωτών. Στο 21’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 26’ ο Τσούμπερ έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του «ερυθρόλευκου» πορτιέρο.

Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά που έκανε ο Μουκουντί από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ, ενώ στο 38’ ο Ιταλός διαιτητής έκλεισε τα μάτια στο πάτημα του Σιμάνσκι στον Βαλμπουενά, σε ένα μαρκάρισμα στο οποίο θα έπρεπε να αποβληθεί ο Πολωνός μέσος. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-1.

Πρώτες κινήσεις από τον Ανιγκό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη τελική στην επανάληψη. Στο 50’ ο Εμβιλά βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, πήρε το… ριμπάουντ και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο προπονητής των Πειραιωτών έκανε τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Βρουσάι και Μασούρα αντί των Βαλμπουενά και Μπιέλ.

Ισοφάρισε ο Μπακαμπού!

Στο 54’ ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, μετά την ωραία ενέργεια του Φορτούνη στον Γκατσίνοβιτς και ο Σεντρίκ Μπακαμπού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-1! Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δικαίωσε τον Ζοσέ Ανιγκό, που τον έριξε στο παιχνίδι, με τον έμπειρο άσο να βγάζει την ασίστ στον Αφρικανό επιθετικό.

Δέκα λεπτά μετά το γκολ, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-1. Ο Φορτούνης ανέβηκε από δεξιά και σέντραρε, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μουκουντί και πήρε πορεία προς την εστία του Αθανασιάδη, αλλά τελικά έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ελληνα πορτιέρο και κατέληξε κόρνερ. Στο 70’ ο Αλμέιδα έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Αμραμπατ και Γιόνσον αντί των Ελίασον και Σιμάνσκι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φορτούνη στο 77’, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ζοσέ Ανιγκό έριξε στο ματς και τον Ελ Αραμπί αντί του Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ανύπαρκτο πέναλτι

Στο 80’ ο Νταβίντε Μάσα έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Βίντα μπροστά στον Ρέαμπτσιουκ, σε μια φάση στην οποία όπως φαίνεται από το ριπλέι ο Μολδαβός μπακ δεν βρίσκει τον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε το δώρο του Μάσα και έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ. Μετά το γκολ ο Ανιγκό έβαλε στο ματς τους Κασάμι και Ανδρούτσο αντί των Φορτούνη και Ροντινέι, ενώ από την άλλη πλευρά ο Αλμέιδα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μάνταλο και Πάολο Φερνάντες αντί των Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς. Στο 87’ ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε στο παιχνίδι και τον Γαλανόπουλο αντί του Πινέδα.

Επιθετικό φάουλ στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ

Στις καθυστερήσεις η Ενωση έκανε το 3-1 με τον Μάνταλο, σε μια φάση στην οποία υπήρχε πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Αραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μετά την πάσα του Αμραμπατ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, απέφυγε τον Μπα και νίκησε τον Πασχαλάκη, που έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη, σε μια αναμέτρηση, που στιγματίστηκε από την τραγική διαιτησία του Νταβίντε Μασα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84΄), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51΄ Βρουσάι), Βαλμπουενά (51΄ Μασούρας), Φορτούνης (84΄ Κασάμι), Μπακαμπού (77΄ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (70΄ Αμραμπατ), Σιμάνσκι (70΄ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ (83΄ Μάνταλος)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από