Ψάχνει déjà vu σε άλλη γειτονιά

Ο Μιχάλης Γρηγορίου κυνηγάει ένα ακόμα ποδοσφαιρικό θαύμα

Ήταν Χριστούγεννα του 2020 όταν ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ιδιοκτήτης της Λαμίας έψαχνε τον αντικαταστάτη του Μπάμπη Τεννέ για τον πάγκο της ομάδας του.

Με μόλις 2 βαθμούς σε 10 αγώνες κανείς προπονητής δεν έδειχνε διατεθειμένος να ρισκάρει κυνηγώντας ένα μικρό θαύμα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου το τόλμησε και πέτυχε να σώσει τελικά τη Λαμία από τον υποβιβασμό.

Απόψε στο γήπεδο της Νεάπολης θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο με τον Ιωνικό με το παιχνίδι της ποδοσφαιρικής μοίρας να του έχει αντίπαλο τη Λαμία !

Άρα ο Έλληνας προπονητής για να καταφέρει να ολοκληρώσει μια ακόμα επικίνδυνη αποστολή θα πρέπει να καταδικάσει σε υποβιβασμό μια ομάδα στην οποία είχε αναδειχθεί σε σωτήρα της πριν μια διετία.

Με μόλις δύο βαθμούς είχε αναλάβει τότε τη Λαμία σε 10 αγώνες και με αυτόν στον πάγκο μάζεψε άλλους 21 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και με τους 12 που πρόσθεσε στα πλέι άουτ εξασφάλισε πανηγυρικά τη σωτηρία της ομάδας της Φθιώτιδας.

Τότε είχε κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι όπου η Λαμία προηγήθηκε αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 στο 85’. Όμως στον ίδιο χώρο στο γήπεδο του Περιστερίου πήρε την ισοπαλία προς το φινάλε των πλέι άουτ σφραγίζοντας και μαθηματικά την παραμονή της Λαμίας στη Super League. Μάλιστα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 21 βαθμούς σε 15 αγώνες.

Και το πιο σημαντικό προς το φινάλε του πρωταθλήματος ήταν καθοριστικές οι δύο νίκες εντός και εκτός έδρας (καθώς το ένα εκ των δύο παιχνιδιών ήταν από αναβολή) επί της πρώην ομάδας του της Λάρισας (1-0 και 2-1) η οποία και τελικά υποβιβάστηκε σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις δύο ήττες καθώς τερμάτισε με 16 βαθμούς ουραγός στην κανονική περίοδο και η Λαμία 11η με 23.

«Όλοι λένε πως πετύχαμε ένα μικρό θαύμα. Αλλά το πιστεύαμε πολύ όλοι μέσα στην ομάδα. Η μπάλα καμία φορά αδικεί κιόλας. Και μέχρι την τελευταία αλλαγή προπονητή, μας είχε αδικήσει. Ήμασταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μας έτυχε και το θέμα της πανδημίας και εκεί αρχίσαμε να μην πιστεύουμε σε τίποτα. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία μας το έχει ο προπονητής. Εμείς βοηθάμε, στηρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε μέσα στο γήπεδο.

Η χρονιά μας ήταν λίγο άτυχη, ίσως να αδικηθήκαμε από κάποια σφυρίγματα κιόλας. Και οι δύο προπονητές που αντικαταστάθηκαν έκαναν προσπάθεια, έβαλαν το λιθαράκι τους. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι περίεργο και δεν τους βγήκε, με αποτέλεσμα να μας βγει σε ηττοπάθεια. Είχαμε το υλικό, αλλά είμαστε άνθρωποι και μας έπιασε απελπισία. Ο Γρηγορίου ήρθε με άλλο αέρα και παρά την περιπέτεια με την πανδημία δεν έχασε το θάρρος του και μας το μετέδωσε.

Όταν ήρθε ο Γρηγορίου μιλούσαμε και με άλλους προπονητής. Πιο πολύ είχε έρθει για να γνωριστούμε από κοντά. Μέσα σε μια μέρα προσπάθησα να τον πείσω και δεν πήγε σε μια ομάδα στο εξωτερικό που του είχε κάνει πρόταση. Του χρωστάμε την παραμονή» είχε δηλώσει τότε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου που σαφώς και εύχεται ο τέως προπονητής του να μην πανηγυρίσει και απόψε !

Το ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον Ιωνικό έγινε στη Λαμία (!) και εκείνη η μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-0 τον Ιανουάριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιστροφή του κλίματος για την ομάδα της Νίκαιας.

Η οποία χρειάζεται μόνο νίκη για να σωθεί απόψε καθώς ισοφαρίστηκε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ στο 85’ ειδάλλως θα πήγαινε για δύο αποτελέσματα.

Όσο για τη δυσκολία της αποστολής του έμπειρου προπονητή θα επισημάνουμε απλά ότι τελευταία φορά που νίκησε ο Ιωνικός στην έδρα του τη Λαμία για το πρωτάθλημα (2-0) ήταν το 1974 στη Β’ εθνική ! Ενώ γενικότερα τελευταία φορά που τη νίκησε γηπεδούχος (3-0) ήταν το 2000 για το κύπελλο.

Από τότε που η ομάδα της Νίκαιας επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετράει στο γήπεδο της Νεάπολης δύο ήττες από τη Λαμία (2-1 για το πρωτάθλημα και 1-0 για το κύπελλο πέρυσι) και μια ισοπαλία (1-1 εφέτος).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από