Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Έχει καταλάβει κανείς πού το πάει… (vids)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν σταματά να σκοράρει. Και πλέον βρίσκεται εκεί που…

Την αγωνιστική σεζόν 2001-2002, ένας από τους χαρισματικότερους επιθετικούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Αλέξης Αλεξανδρής, άφησε ανεξίτηλο ερυθρόλευκο σημάδι στην ιστορία με 32 γκολ: Τα περισσότερα που πέτυχε ποτέ ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε μια σεζόν.

Και ενώ το ρεκόρ του, αποδείχθηκε «ανθεκτικό» ακόμη και στις ημέρες αφθονίας του –ασύγκριτου- Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Ένας άλλος Μαροκινός φαίνεται πως τελικά το απειλεί. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που και χθες στο άνετο 3-0 επί του Άρη φρόντισε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, μοιάζει τελικά να θέτει υποψηφιότητα: Να έγινε ήδη… ιστορική απειλή.

Διαβάστε επίσης: Κίναν Έβανς… effect: Ο μαγικός αριθμός που κάνει τη Euroleague να υποκλίνεται στο ταλέντο του (vids)

Άνοιξε το σκορ μόλις στο 6΄ο διεθνής στράικερ από την «πάρε-βάλε» σέντρα του Κώστα Φορτούνη. Και ήταν αυτό το 14ο από την ημέρα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και το 26ο στη σεζόν: Το γκολ που «ισοφάρισε» την επίδοση του Ίλια Ίβιτς (26 γκολ), της σεζόν 1997-98. Αν μάλιστα ο κάτοχος της φανέλας με το «9» -με μπόλικο μπιζάρισμα από την κερκίδα- δεν εκτελούσε αλά… Πανένκα το πέναλτι που κέρδισε στο 40΄-και το «έπιασε» με άνεση ο Χουλιάν Κουέστα- θα ήταν ήδη στα 27 και θα ισοφάριζε και την επίδοση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί της περιόδου 2019-20.

Ως πού μπορεί να φτάσει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, έχοντας μπροστά του επτά αναμετρήσεις πλει-οφ και μίνιμουμ τους δύο προημιτελικούς με τη Φενέρ στην Ευρώπη; Θα φανεί στη σκηνή. Το σίγουρο είναι πως μπορεί να σπάσει κάθε ρεκόρ. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς την τρέχουσα φόρμα του.

Ο Αλέκος Αλεξανδρής δεν έχει μόνο την κορυφή των γκολ της μιας χρονιάς σε φόντο Ερυθρόλευκο. Έχει και την δεύτερη θέση και μάλιστα «διπλή». Έβαλε 31 γκολ την αγωνιστική περίοδο 1996-1997 και άλλα τόσα τη σεζόν 2000-2001. Ένας πολύ μεγάλος επιθετικός που όποιος δεν τον είδε, απλά δεν μπορεί να καταλάβει. Κάποιος που πέτυχε 170 γκολ.

Ο ξένος με την καλύτερη επίδοση γκολ σε μια σεζόν είναι ο Λάγιος Ντέταρι. Έβαλε 31 την χρονιά 1988-1989. Ακολουθεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 28 τη σεζόν 2020- 21 και 27 την προηγούμενη. Ανάμεσα τους δεσπόζει φυσικά και το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Του θρυλικού «μουστάκια» που έβαλε 29 την σεζόν 1982-1983.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από