Παναθηναϊκός: Αυτοί οι οποίοι ψάχνουν την υπέρβαση

Το to10.gr γράφει για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού οι οποίοι έχουν τους λόγους τους για να διακριθούν στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στην περίοδο του Γιώργου Δώνη ο Παναθηναϊκός δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι… Εναντίον του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ έχει πέντε ισοπαλίες, δύο ήττες και ένα χαμένο ματς που διακόπηκε. Μία επίδοση που δεν αντιστοιχεί στο μέγεθος του Συλλόγου, παρά τις δεδομένες δυσκολίες λόγω της εφαρμογής της λιτότητας και της μικρής ποιότητας στο ρόστερ.

Ο Γιώργος Δώνης περιμένει από συγκεκριμένους παίκτες να ξεχωρίσουν στο αθηναϊκό ντέρμπι και να δώσουν το έναυσμα για τη νίκη. Κυρίως από παίκτες οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα ή έχουν δεχτεί μεγαλύτερη πίεση απ’ ότι τους αναλογεί. Ωστόσο, αν δεν βοηθήσουν αυτοί τα… βαριά χαρτιά της ομάδας, τότε το έργο του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ θα δυσκολέψει πάρα πολύ…

Φεντερίκο Μακέντα

Μέχρι την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής στην Τούμπα, ο Φεντερίκο Μακέντα έγραφε 0 γκολ στα ντέρμπι. Όχι μόνο αυτό ήταν «άγραφος», αλλά η απόδοση του στα μεγάλα παιχνίδια ήταν κάτω του μετρίου. Σε έναν Παναθηναϊκό με λίγες ποιότητες λύσεις και με την έλλειψη σκόρερ, η μικρή συνεισφορά του Μακέντα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Μακέντα σκόραρε για πρώτη φορά σε ελληνικό ντέρμπι. Όμως, δεν ήταν μόνο το γκολ, αλλά η γενικότερη βοήθεια του σε όλους τους τομείς, από τη δημιουργία μέχρι το πρέσινγκ και τις στατικές φάσεις. Ο Γιώργος Δώνης περιμένει ανάλογη βοήθεια από τον Μακέντα στο ματς με την ΑΕΚ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να νικήσει. Ο Ιταλός αισθάνεται δυνατός, οι ενοχλήσεις στη μέση είναι ελάχιστες και θέλει να σημαδέψει το αθηναϊκό ντέρμπι με την παρουσία του.

Χρήστος Δώνης

Το «βαρόμετρο» στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Όμως, ο αρχηγός δεν αρκεί, χρειάζεται συμπαράσταση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι. Εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Χρήστος Δώνης. Πρόκειται για την πλέον ιδιάζουσα περίπτωση του ρόστερ, αφού ανεξάρτητα από την άποψη για την αξία του, πληρώνει τη συγγένεια του με τον Γιώργο Δώνη και τον λανθασμένο σχεδιασμό του καλοκαιριού, αφού δεν αποκτήθηκε άλλος αμυντικός χαφ.

Ο Χρήστος Δώνης έχει το κίνητρο να παίξει καλά στο αθηναϊκό ντέρμπι για να απαντήσει στους επικριτές του και να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς, τα πράγματα που κάνει ικανοποιητικά στο γήπεδο είναι συγκεκριμένα, αλλά σήμερα στο ΟΑΚΑ θα είναι απαραίτητα για να πάρει η ομάδα του τους τρεις βαθμούς. Αλλιώς, ένας Κουρμπέλης δεν μπορεί να φέρει μόνος του την άνοιξη…

Τάσος Χατζηγιοβάνης

Αμέσως μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Χατζηγιοβάνης ήταν ο πρωταγωνιστής στο «διπλό» του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ωστόσο, τα ξεσπάσματα δεν είναι αρκετά για έναν παίκτη, για τον οποίο παρενέβη προσωπικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για να τον κρατήσει στο ρόστερ. Ο Χατζηγιοβάνης ψάχνει μία σπουδαία εμφάνιση σε ντέρμπι, ώστε να το «υπογράψει» με την απόδοση του. Το σημερινό είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τον νεαρό επιθετικό.

Θεωρητικά, το ματς θα του ταιριάζει. Ο Χατζηγιοβάνης θα βρει κενούς χώρους και θα επιδιώξει το «ένας με έναν» με τον Μπακάκη, για να δημιουργήσει αριθμητική υπεροχή για τον Παναθηναϊκό. Σαφώς, ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, με χαμηλό κέντρο βάρους και αποτελεσματικός στο ατομικό μαρκάρισμα. Όμως, ο Χατζηγιοβάνης για να ανέβει επίπεδο στο ποδόσφαιρο, οφείλει να ανταπεξέρχεται και με ικανούς αμυντικούς και να διακρίνεται στα ντέρμπι, στα ματς που ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες από τους απλά καλούς.

Εμάνουελ Ινσούα

Στην Τούμπα ο Εμάνουελ Ινσούα έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ήταν ένας από τους λόγους της πολύ καλής εμφάνισης του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ δεν έχει βοηθήσει τόσο πολύ στο φετινό πρωτάθλημα, όμως με τον ΠΑΟΚ ήταν αξιόπιστος ανασταλτικά και έκανε τη διαφορά στην επίθεση, με την έξυπνη ασίστ στον Μακέντα στο 87’. Αντίστοιχη απόδοση περιμένει από τον Ινσούα ο Γιώργος Δώνης και στο σημερινό παιχνίδι. Το αθηναϊκό ντέρμπι προσφέρεται για τον Ινσούα, ώστε να ξεχωρίσει και να αποδείξει ότι είναι ένας από τους ποιοτικότερους ακραίους στη Superleague.

Ο Ινσούα έχει και προσωπικά κίνητρα για να κυριαρχήσει στην πλευρά του. Το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου και για να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση του, είτε στις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, είτε σε κρούση από άλλη ομάδα, πρέπει να αποδίδει καλά. Αλλιώς, η αξία του 28χρονου αμυντικού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα μειωθεί…

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από