Μπαένα – Τσιτσιπάς: 0-3: «Τσιτσιφάστ» και να… περάσει ο επόμενος

Σαν «αέρας» πέρασε το εμπόδιο του Ισπανού Καρμπάγες Μπαένα ο Στέφανος Τσιτσιπάς (3-0) και προκρίθηκε για 5η φορά στην καριέρα του στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και πάλι στο Grand Slam της Γαλλίας. Ο Έλληνας Πρωταθλητής για 5η διαδοχική χρονιά πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Roland Garros επικρατώντας του Ισπανού Καρμπάγες Μπαένα με 3-0 σετ (3-6, 6-7 (4-7), 2-6) σε 2 ώρες και 16 λεπτά, βρίσκοντας τα… σκούρα για ένα μόλις σετ (το δεύτερο).

Διαβάστε επίσης: Με Γκατσίνοβιτς και Ζίβκοβιτς οι κλήσεις της εθνικής Σερβίας!

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία στο πρόγραμμα των ανδρών, ο Στέφανος ξεκίνησε με μπρέικ σχεδόν… κατευθείαν, κάνοντας το 2-1 στα games. Στη συνέχεια όχι μόνο κράτησε το σερβίς του αλλά έκανε ξανά μπρέικ στο 3-5 κατακτώντας το σετ με 3-6.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα αφού είχαμε αλλεπάλληλα μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ συγκεκριμένα στο 1-2, ο Μπαένα ανταπάντησε με μπρέικ, ο Στέφανος έκανε εκ νέου μπρέικ, όμως ο Μπαένα απάντησε και πάλι φτάνοντας τελικώς το σετ στο 4-4 αφού κατόπιν κράτησε το σερβίς του. Οι δυο αθλητές οδηγήθηκαν τελικώς στο τάι μπρέικ με τον Τσιτσιπά πιο ψύχραιμο, να κερδίζει με 7-4 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Μπαένα έδειχνε να έχει… αδειάσει τελείως με τον Τσιτσιπά με χαρακτηριστική άνεση και μπρέικ να φτάνει στο 0-4. Τελικώς ο Μπαένα πήρε game για ολοκληρωθεί  το σετ στο 6-2 για τον Έλληνα πρωταθλητή που πλέον περιμένει τον επόμενο στους «32». Κοινώς το νικητή του ζευγαριού Ντιέγκο Σβάρτζμαν και Νούνο Μπόργκες, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε λίγη ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από