Σίνερ: Έτοιμος να εκθρονίσει τα «βαριά χαρτιά»

Από τους 11 τίτλους που έχει κερδίσει ο Σίνερ, μόνο ένας ήταν στο χώμα

Η Κυριακή ήταν η ημέρα του ιταλικού τένις. Υπερβολή; Κάθε άλλο. Μια μέρα-ορόσημο, καθόσον δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο. Ακόμη καλύτερα, παρατηρείται σπάνια.

Και ο Γιανίκ Σίνερ όχι μόνο έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε το αυστραλιανό όπεν, αλλά θα καυχιέται πως αφήνει το στίγμα του σε μια εποχή που λέγεται ως «εποχή των «Big 3».

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Μασούρας και τώρα… Λεωφόρος

‘Η σωστότερα, παίρνει τη σκυτάλη από την εποχή αυτή, με δεδομένο ότι ο Φέντερερ αποσύρθηκε. Γιατί , όμως, λέγεται αυτό;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ μοιράστηκαν τους 64 από τους τελευταίους 72 τίτλους Grand Slam. Μόνο επτά παίκτες είχαν …τολμήσει να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους στα κορτ:

Ο Χουάν Μάρτιν ντελ Πόρτο (2009 US Open), ο Αντι Μάρεϊ (US Open 2012, Γουίμπλεντον 2013 και 2016), ο Σταν Βαβρίνκα (Αυστραλία 2014, Roland Garros 2015 και US Open 2016), ο Μάριν Τσίλιτς (US Open 2014), ο Ντόμινικ Τίεμ (US Open 2020), ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (US Open 2021) και ο Κάρλος Αλκαράθ (US Open 2022 και Γουίμπλεντον).

Συνεπώς, ο Σίνερ είναι ήδη ο όγδοος. Επόμενη …στάση, Ρολάν Γκαρός.

Μέχρι στιγμής, ο αργός ρυθμός στο γαλλικό τουρνουά έχει αντισταθεί και ο Ναδάλ «ζει και βασιλεύει». Από τους 11 τίτλους που έχει κερδίσει ο Σίνερ, μόνο ένας ήταν στο χώμα: το Umag 2022, το όπεν της Κροατίας δηλαδή και συνέβη αυτό απέναντι στον Αλκαράθ, το άλλο παιδί-θαύμα του τένις.

Τώρα, ο Σίνερ κάνει άλμα στον χώρο του τένις και «απειλεί» τους πάντες. Μπορεί, άραγε, να δείξει κυριαρχικός και στη χωμάτινη επιφάνεια που μέχρι τώρα δεν είναι το φόρτε του;

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από