Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Μασούρας και τώρα… Λεωφόρος

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Μασούρας και τώρα… Λεωφόρος

Με τον Μασούρα να κάνει σπουδαίο παιχνίδι (2 ασίστ) και τους Ντόι, Ναβάρο και Γιόβετιτς να πετυχαίνουν από ένα γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με τον Μασούρα να κάνει σπουδαίο παιχνίδι (δύο ασίστ) και τους Ντόι (57’), Ναβάρο (66’) και Γιόβετιτς (90+3’) να πετυχαίνουν από ένα γκολ, επικράτησαν εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1, για την 20η αγωνιστική της Super League. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Φορτούνη, που ήταν για μια ακόμα φορά εξαιρετικός και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 3Χ3, μετά τις αντίστοιχες νίκες απέναντι σε Κηφισιά (3-2) και Αρη (2-1) και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (4/2, 21:00), για την 21η αγωνιστική της Super League.

Διαβάστε επίσης: Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος του ΟΦΗ τι άποψη να έχει άραγε για την αλλοίωση στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο αποψινό παιχνίδι έκαναν ντεμπούτο με τα χρώματα του Ολυμπιακού οι Όρτα και Τσικίνιο, με τον πρώτο να ξεκινάει βασικός και τον δεύτερο να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Όρτα ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Ζέλσον Μαρτίνς στην τριάδα πίσω από τον Ναβάρο. Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τους Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμα, Κιάκο, Καραχάλιο, Λιάσο, Ριένστρα, Ροσέρο, Τζίμα και Μπάλαν.

Ευκαιρία με Μασούρα και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και απείλησε μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά την ωραία πάσα του Φορτούνη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασίου. Στο 7ο λεπτό ο Μασούρας σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Στο 19’ ο διεθνής μεσοεπιθετικός απείλησε ξανά. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Μασούρας βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και προσπάθησε να σκοράρει με το δεξί, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 26’ ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Αθανασίου μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Κώστας Φορτούνης άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ που έκανε με το εξωτερικό φάλτσο, μετά την πάσα του Μασούρα, έφυγε άουτ. Στο 38’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με δυνατό σουτ του Σόρια έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Αντρέα Ντόι. Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Ντόι πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Εδωσε τη λύση ο Ντόι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 50’ με τον Ναβάρο. Ο Μασούρας βρήκε με ωραίο τρόπο τον Ισπανό φορ, αυτός πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ντόι. Μετά από απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο αμυντικός των Πειραιωτών πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου για το 1-0 της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Στο 61’ ο Καρβαλιάλ έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Τσικίνιο αντί του Όρτα. Στο 65’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε.

Ναβάρο και 2-0

Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Φραν Ναβάρο.  Ο Μασούρας βρήκε με ωραία πάσα τον Ισπανό επιθετικό, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασίου και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών.

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του βοηθού, αλλά στη συνέχεια μετά την εξέταση της φάσης στο VAR μέτρησε κανονικά, αφού όπως φάνηκε από το βίντεο, ο Ναβάρο καλυπτόταν πεντακάθαρα από τον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 70’ ο Ζέλσον Μαρτίνς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρβαλιάλ έριξε στο ματς τους Ποντένσε και Ζοάο Καρβάλιο αντί των Ζέλσον Μαρτίνς και Σαντιάγκο Έσε.

Μείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στο 74’ ο διαιτητής Περράκης έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα σε μαρκάρισμα του Ρέτσου πάνω στον Τούτου, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται ότι το μαρκάρισμα του Ελληνα μπακ ήταν εκτός περιοχής και θα έπρεπε να δοθεί φάουλ έξω από την αυτή και όχι πέναλτι. Παρόλα αυτά ο ρέφερι έδωσε πέναλτι, με τον Κόντε να μειώνει σε 2-1.

Στο 76’ ο Ποντένσε βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 87’ οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Κώστας Φορτούνης έδωσε στον Ντάνιελ Ποντένσε, αυτός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε από αριστερά, αλλά ο Αθανασίου είχε κλείσει τη γωνία του και μπλόκαρε.

Δοκάρι ο Ναβάρο, σκόραρε ο Γιόβετιτς

Στο 89’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Φραν Ναβάρο. Ο Ισπανός έκλεψε την μπάλα και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Αθανασίου, πήγε παράλληλα με την γραμμή και απομακρύνθηκε από τα γκολπόστ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάρλος Καρβαλιάλ έριξε στο παιχνίδι τον Γιόβετιτς αντί του Ναβάρο. Ο Μαυροβούνιος φορ χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να σκοράρει. Στο 90+3’ ο Κώστας Φορτούνης άνοιξε ωραία στον Μασούρα, αυτός γύρισε από δεξιά στον Γιόβετιτς και ο διεθνής επιθετικός με σουτ εκτέλεσε τον Αθανασίου για το 3-1 του Ολυμπιακού. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να παίρνει τη νίκη με 3-1.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόι, Ρέτσος, Κίνι, Έσε (73΄ Καρβάλιο), Φορτούνης, Όρτα (61΄ Τσικίνιο), Μαρτίνς (73΄ Ποντένσε), Μασούρας, Ναβάρο (90΄ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος (82΄ Κιάκος), Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ριένστρα (82΄ Έφορντ), Λιάσος, Μπαλάν (63΄ Κόντε), Ροσέρο (63΄ Τούτου), Τζίμας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ