Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0: Πήραν το ντέρμπι οι «πράσινες»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-0 σετ για την 2η αγωνιστική της Volley Lague γυναικών, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, έχοντας για κορυφαία την Μάρθα Ανθούλη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς και με τη Μάρθα Ανθούλη να πραγματοποιεί μια καταπληκτική εμφάνιση, πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (25-19/25-18/25-15), στη 2η αγωνιστική της Volley League γυναικών.

Οι γηπεδούχες μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και με πρωταγωνίστρια την Ανθούλη, έφτασαν γρήγορα να προηγούνται με έξι πόντους διαφορά (10-6), προβάδισμα το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος του σετ, χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και το τελικό σκορ του πρώτου σετ (25-19) αντιπροσώπευε την εικόνα της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η νέα ατάκα του Μίτσελ για τον Φορτούνη

Το δεύτερο σετ είχε σχεδόν πανομοιότυπη εικόνα με το πρώτο. Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού, πήραν και πάλι ένα γρήγορο προβάδισμα 5-1, ενώ η Ανθούλη συνέχισε να πρωτοστατεί στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10, μετά από ένα τάιμ άουτ του Γκάιτς ωστόσο, έσπασε τον ρυθμό τους και με καλό μομέντουμ ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση και του 2ου σετ με 25-18.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Λορέντσο Μικέλι μπήκε για πρώτη φορά στο ματς αποφασισμένη και με καλές επιλογές στην επίθεση έφτασε στο 3-6. Σε εκείνο το σημείο όμως επήλθε βραχυκύκλωμα στις «ερυθρόλευκες» και με ένα σερί 7-0, οι αθλήτριες του Μπράνκο Γκάιτς έκαναν το 10-6. Ο Ολυμπιακός κατέβασε τη διαφορά στους δύο πόντους (16-14), ένα νέο επιθετικό σερί του Παναθηναϊκού όμως ουσιαστικά τελείωσε το σετ και το ματς, με τις «πράσινες» να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Παπαφωτίου, Ανθούλη, Ανάε, Γκρόθες, Χατζηευστρατιάδου, Μέντιτς και Ρόγκα

Ολυμπιακός: Χριστοδούλου, Κούμπουρα, Γουίντερς, Σάλας, Εμμανουηλίδου, Άλμπρεχτ και Κοσμά

Τα σετ: 25-19, 25-18, 25-15

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από