Ουκρανία: Είχε προβλέψει τον πόλεμο της Ρωσίας – Τώρα λέει ότι η Κριμαία θα ανακαταληφθεί

Η πρόβλεψη του Μπουντάνοφ για φέτος είναι ότι η Ρωσία θα επικεντρωθεί στην κατάληψη περισσότερων εδαφών στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Λίγες ώρες πριν αποδειχθούν σωστές όλες οι προειδοποιήσεις του για ρωσική εισβολή, ο υποστράτηγος Κυρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, μετέφερε την σύζυγό του στο γραφείο του, φοβούμενος ότι τα χειρότερα ίσως να… μην συνέβαιναν στην πραγματικότητα.

Ήταν 23 Φεβρουαρίου – τη νύχτα πριν η Ρωσία ξεκινήσει τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας – και ο Μπουντάνοφ είχε ποντάρει την καριέρα του στο να είναι ο μοναδικός Ουκρανός αξιωματούχος, που ήταν πεπεισμένος ότι η Ρωσία επρόκειτο να επιτεθεί και να επιχειρήσει να καταλάβει το Κίεβο, την πρωτεύουσα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post.

Αυτός και η σύζυγός του κοιτούσαν το ρολόι εκείνο το βράδυ, με την αγωνία ότι ο Μπουντάνοφ θα μπορούσε σύντομα να μείνει χωρίς δουλειά, αν όλα δεν πήγαιναν όπως είχε προβλέψει μιλώντας στην επιφυλακτική πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

«Φοβόμουν ότι δεν θα γινόταν η επίθεση»

«Είχαμε συζητήσει ότι αν δεν γίνει αυτή η επίθεση, δεν θα φαινόμαστε πολύ καλά», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Είχαμε πει συγκεκριμένα ότι στις 4 π.μ. θα ξεκινούσε. Ακούγεται πολύ περίεργο, αλλά φοβόμουν ότι δεν θα πήγαινε όπως έπρεπε».

Έντεκα μήνες αργότερα, τα λόγια του 37χρονου Μπουντάνοφ έχουν μεγάλο βάρος για τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους στο Κίεβο. Στους ουκρανικούς πολιτικούς κύκλους, τον σέβονται ως το μοναδικό πρόσωπο – μαζί με τις αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες – που προειδοποίησε σωστά, μήνες πριν, τι σχεδίαζε η Ρωσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από