Κίνδυνος φωτιάς στην Αττική: Περιπολίες drones με θερμικές κάμερες – Έκλεισαν Λυκαβηττός και λόφοι της Αθήνας

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αττική λόγω ακραίας επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς με τον Λυκαβηττό, το Πεδίον του Άρεως και τον Λόφο Φινοπούλου να παραμένουν κλειστοί «μέχρι νεοτέρας».

Σε κατάσταση ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 5) βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, η Αττική, λόγω των ισχυρών ανέμων, θερμοκρασιών και ξηρότητας στο περιβάλλον, θέτοντας σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κίνδυνος φωτιάς στην Αττική: Περιπολίες drones με θερμικές κάμερες – Έκλεισαν Λυκαβηττός και λόφοι της Αθήνας

​Από τα μεσάνυχτα έκλεισαν, μεταξύ άλλων, για κάθε δραστηριότητα, διέλευση και παραμονή επισκεπτών ή οχημάτων οι Λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου.

Διαβάστε επίσης: «Θέλω να μάθω αν ήταν μόνος του ή όχι» – Απαντήσεις ζητά η αδελφή του αστυνομικού που βρέθηκε νεκρός στον Άγιο Δημήτριο

Παράλληλα, βάσει της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, τέθηκε σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και περιοχές NATURA.

​Ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε 24ωρη επιφυλακή τη Δημοτική Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου.

Για την κατόπτευση των μεγάλων χώρων πρασίνου επιστρατεύθηκαν drones με θερμικές κάμερες. Η επιτήρηση θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στον Λυκαβηττό, τον λόφο Στρέφη, τον Φιλοπάππου, τα Τουρκοβούνια και την περιοχή των Ιλισίων.

Οι θερμικές κάμερες μπορούν να εντοπίζουν μεταβολές της θερμοκρασίας, συμβάλλοντας στον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών εστιών ή άλλων ενδείξεων κινδύνου.

​Η δημοτική αρχή απευθύνει αυστηρή σύσταση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε εργασία παραγωγής σπινθήρων ή γυμνής φλόγας (ηλεκτροσυγκολλήσεις, κοπή μετάλλων, χρήση φλόγιστρου) και καλεί σε άμεση επικοινωνία με τη γραμμή 1595 σε περίπτωση κινδύνου.

Μέτρα πυροπροστασίας στις δημοτικές κατασκηνώσεις

Παράλληλα, ενεργοποιείται το Μητρώο Εργοληπτών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.

Στην περιοχή θα διατεθούν δύο οχήματα με κανόνι νερού και δύο οχήματα τύπου 4Χ4, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς.

Κίνδυνος φωτιάς στην Αττική: «Πολύ δύσκολη» η σημερινή μέρα

Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων τις επόμενες ημέρες,  ο Δήμος απευθύνει σύσταση προς το κοινό να αποφύγει, οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρου που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως:, απευθύνει η Πυροσβεστική, σημειώνοντας ότι η σημερινή, είναι μία από τις πιο δύσκολες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου.

«Σήμερα είναι μία από τις πιο δύσκολες ημέρες σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία από πλευράς μετεωρολογικών συνθηκών», τόνισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο», υπογράμμισε, ζητώντας από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τροχούς και ηλεκτροσυγκολλήσεις, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους μελισσοκόμους, καλώντας τους να μην πραγματοποιήσουν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες ή φωτιά.

Ο Δήμος Αθηναίων συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως:

-χρήση γυμνής φλόγας,

-εργασία με σπινθήρες,

-ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση,

-κοπή μετάλλων με τροχό, χρήση φλόγιστρου,

-καθώς και γενικότερα οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από