Η… τρίτη φορά της Μπαρτσελόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τα εγκαίνια του «Νίκος Γκούμας», ο Ριβάλντο και ο Λαπόρτα

Ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, ξεναγήθηκε στην «Αγιά Σοφιά», με τη σημερινή του επίσκεψη να... ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν.

Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ, με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα να επισκέπτεται το νέο γήπεδο της Ένωσης στη Φιλαδέλφεια.

Λίγες μέρες πριν η «Αγιά Σοφιά-Opap Arena» ανοίξει τις πύλες της για τον «κιτρινόμαυρο» λαό, ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών, ξεναγήθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Διαβάστε επίσης: Πάει και για άλλη μεταγραφή ο Παναθηναϊκός – Τι είπε ο Ράντονιτς

Το «αφεντικό» της Μπαρτσελόνα εντυπωσιάστηκε με το νέο «στολίδι» της Ένωσης, έσταξε… μέλι για την ΑΕΚ και εξέφρασε την επιθυμία του, οι δυο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στο Champions League.

«Ελπίζω να παίξουμε ξανά ως αντίπαλοι, στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά και για τη Μπάρτσα και για την ΑΕΚ θα ήταν σπουδαία τιμή να συναντιόνται στο γήπεδο. Ξέρω ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν, και έχω γνωρίσει προσωπικά, οπαδούς της ΑΕΚ που είναι ταυτόχρονα και οπαδοί της Μπάρτσα. Είναι σπουδαία τιμή και είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Τζοάν Λαπόρτα και η αλήθεια είναι, πως μας γύρισε αρκετά πίσω.

Καταρχάς, η επίσκεψη του Λαπόρτα στην «Αγιά Σοφιά» αποκτά και σημαδιακό χαρακτήρα, καθώς, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, η ΑΕΚ είχε πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του «Νίκος Γκούμας» στις 3 Ιανουαρίου του 1962.

Από εκεί και πέρα, τελευταία φορά που η Ένωση διασταύρωσε τα ξίφη της με το καμάρι της Βαρκελώνης ήταν το μακρινό 2001. Με το ημερολόγιο να είναι σημαδεμένο στις 15 του Φλεβάρη, η Μπαρτσελόνα είχε την… τύχη να ζήσει από κοντά την καυτή ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τότε, ο Δικέφαλος υποδέχθηκε στο «Νίκος Γκούμας» την αρμάδα του Λορέντσο Σέρα Φερέρ (μετέπειτα προπονητής της ΑΕΚ) για το πρώτο ματς στη φάση των 16 του Κυπέλλου UEFA. Ριβάλντο, Ντε Μπουρ, Γκουαρντιόλα, Κοκού, Κλάιφερτ, Λουίς Ενρίκε ήταν μόνο μερικά από τα αστέρια των Καταλανών που κατηφόρισαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια για το συναπάντημα με τους «κιτρινόμαυρους».

Οι Μπλαουγκράνα έφυγαν τότε με το διπλό (0-1), αλλά οι πάντες είχαν σταθεί στην απίστευτη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις εξέδρες του «Νίκος Γκούμας». Εκατοντάδες καπνογόνα από τους 30.000 οπαδούς της ΑΕΚ είχαν κάνει τη νύχτα… μέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μια από τις πιο λαμπερές βραδιές της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.

Με τη σημερινή του επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Λαπόρτα, έδωσε το σύνθημα και μένει να φανεί, αν η… μοίρα θα ξαναφέρει στο δρόμο της ΑΕΚ την Μπαρτσελόνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Τόνι Σαβέφσκι): Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Τσιάρτας (55′ Ρουίζ), Νικολαϊδης (78′ Κωνσταντινίδης), Ζήκος, Λάκης, Κασάπης, Πέτκοφ

Μπαρτσελόνα (Σέρα Φερέρ): Ρέινα, Φράνκ Ντε Μπουρ, Γκουαρδιόλα, Αμπελάρδο, Κοκού, Κλάιφερτ (69′ Αλφόνσο), Ριβάλντο, Σέρτζι, Γκάμπρι, Λουίς Ενρίκε (69′ Πετίτ), Ζέντεν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από