Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ιστορία γράφεται ξανά για την ΑΕΚ

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ιστορία γράφεται ξανά για την ΑΕΚ

Λίγες μόνο μέρες για να αποκτήσει και πάλι η ΑΕΚ τη δυναμική που τόσο της έλειψε εδώ και δύο δεκαετίες. Λίγες μέρες για την πολυπόθητη επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια...

«Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια». Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσαμε αυτό το σύνθημα όλα αυτά τα χρόνια που η ΑΕΚ περιπλανήθηκε άστεγη σε διάφορα γήπεδα της Αττικής; Αλλες φορές με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και το οικόπεδο που κάποτε δέσποζε το «Νίκος Γκούμας» δεν θα μείνει για πάντα ένα χωράφι, άλλες φορές χωρίς καμία ελπίδα, απλά από… συνήθεια.

Χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη, η επιθυμία-απαίτηση των οπαδών της Ένωσης υλοποιήθηκε και αυτό που πολλοί μπορεί να πίστεψαν κάποια στιγμή ότι δεν θα γίνει ποτέ, έχει πάρει πλέον… σάρκα και οστά. Το όνειρο κάθε οπαδού της ΑΕΚ, η «Opap Arena», είναι γεγονός και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους ΑΕΚτζήδες στις 30 του Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης: Πονίτκα: Ο ελβετικός σουγιάς του Ράντονιτς είναι από την Πολωνία (vids)

Να βάλει τέλος σε 19 χρόνια ή αλλιώς 7090 μέρες προσφυγιάς της ΑΕΚ. Σχεδόν 20 χρόνια στα οποία η Ένωση ταλαιπωρήθηκε όσο καμία άλλη μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, παίζοντας μεταξύ άλλων στη Ριζούπολη, στα Λιόσια, στη Νέα Σμύρνη, στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ που δεν έχει δει ποτέ την ομάδα του να παίζει στη φυσική της έδρα ούτε από την τηλεόραση.

Μία ολόκληρη γενιά ΑΕΚτζήδων μεγάλωσε βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα να παίζει κατά κύριο λόγο στο κρύο και άψυχο ΟΑΚΑ. Ήρθε η ώρα λοιπόν και γι’ αυτούς να νιώσουν τη «ζεστασιά» της έδρας, του δικού τους γηπέδου. Και μαζί τους και η ίδια η ομάδα να βρει ξανά τη χαμένη της ταυτότητα, τις ρίζες της. Να νιώσει πρώτα από όλα εκείνη την έννοια της έδρας και μετά οι αντίπαλοί της.

Για κάποιον οπαδό άλλης ομάδας, που δεν έχει ζήσει αυτά που βίωσε η ΑΕΚ τα τελευταία 19 χρόνια, μπορεί όλα αυτά να του φαίνονται υπερβολικά. Δεν είναι όμως, και με την αύρα του νέου γηπέδου και τη δυναμική που αναπόφευκτα αυτό θα δώσει, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να πιστεύουν βάσιμα ότι θα αλλάξει το στάτους όλης της ομάδας.

Η αρχή σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού θα προηγηθούν τα εγκαίνια της 30ης Σεπτεμβρίου, θα γίνει στις 3 Οκτώβρη στις 20:00 όταν η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στο σπίτι της τον Ιωνικό. Μία μέρα ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, μία μέρα στην οποία θα αρχίσει να γράφεται ξανά η ιστορία. Μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ η Ένωση θα υποδεχτεί στις 16:00 της 16ης του Οκτώβρη τον Ατρόμητο, σε μία ώρα που θα θυμίζει άλλες εποχές στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον ΠΑΟΚ (30/10) στο πρώτο της ντέρμπι στο νέο γήπεδο και τον ΟΦΗ (9/11).

Τέσσερα ματς στα οποία (όπως και σε όλα τα εντός έδρας φέτος) δεν πρόκειται να πέφτει καρφίτσα και που κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα άλλο από ισάριθμες νίκες ώστε με ανάλογα αποτελέσματα και στα εκτός έδρας, η ΑΕΚ να πάει στη διακοπή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή. Και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας «όπλο» το γήπεδό της, να τα δώσει όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα είναι η ιδανική συνθήκη για τη φετινή χρονιά ορόσημο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ