Όταν η Μπαρτσελόνα… σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη (vid)

Πριν από έξι χρόνια η Μπαρτσελόνα έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2017, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έβαζε στον τοίχο την Μπαρτσελόνα και τη σφυροκοπούσε με τέσσερα γκολ, επικρατώντας με 4-0 για την πρώτη αναμέτρηση των «16» του Champions League. Μία νίκη που όλοι πίστευαν πως θα έδινε το εισιτήριο των προημιτελικών στους Παριζιάνους…

Η ρεβάνς του «Καμπ Νόου» ωστόσο έγραψε τη δική της ιστορία… Μία αναμέτρηση που θα μείνει για πάντα ως η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού. Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στην… Remuntada (ανατροπή) και διέσυραν με 6-1 τους Παριζιάνους, με τον Σέρχι Ρομπέρτο να σκοράρει στις καθυστερήσεις το γκολ της πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά! (vid)

Μόλις στο 2ο κιόλας λεπτό, η Μπαρτσελόνα πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σουάρες, ενώ το αυτογκόλ του Κιρζαβά έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0… Η μισή δουλειά είχε γίνει για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε που στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έγραψε το 3-0 με πέναλτι του Λέο Μέσι…

Η Παρί έψαχνε ένα χρυσό γκολ που θα της έδινε την πρόκριση και το βρήκε με τον Καβάνι! Οι «μπλαουγκράνα» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα… Ο Νεϊμάρ ανέλαβε δράση και αφού πρώτα έγραψε το 4-1 στο 88ο λεπτό, ευστόχησε και από τα έντεκα βήματα βάζοντας «φωτιά» στις καθυστερήσεις!

Εκεί εμφανίστηκε ο Σέρχι Ρομπέρτο που έγραψε το 6-1 και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού… μέχρι την επόμενη…

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (84′ Αντρέ Γκόμες), Ραφίνια (76′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα (65′ Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ (93′ Κριχόβιακ), Κουρζάβα, Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί, Λούκας (55′ Ντι Μαρία), Ντράξλερ (75′ Οριέ), Καβάνι.

https://www.youtube.com/watch?v=aPC5LPrEza0

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από