Σαντιό Μανέ, ένας… game changer στη διάθεση του Νάγκελσμαν

Σαντιό Μανέ, ένας… game changer στη διάθεση του Νάγκελσμαν

Βρισκόμαστε στα νοκ άουτ του Champions League. Εκεί όπου η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Και σίγουρα ο Γιουλιαν Νάγκελσμαν νιώθει πολύ τυχερός που έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη σαν τον Σαντιό Μανέ, ενόψει της ρεβάνς της Μπάγερν κόντρα στην Παρί.

Ο αποψινός (8/3, 22:00) επαναληπτικός αγώνας για τους «16» του Champions League, ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Παρί Σεν Ζερμέν, μοιάζει αρκετά με μία παρτίδα πόκερ. Και ο προπονητής των Βαυαρών (στο πρώτο ματς επικράτησαν με 1-0 στο Παρίσι), Γιούλιαν Νάγκελσμαν, έχει «έναν άσο στο μανίκι του». Ο λόγος για τον Σαντιό Μανέ.

Έναν παίκτη που δοκιμάστηκε για χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Premier League και της υπερηχητικής Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Έναν παίκτη ο οποίος έχει την ικανότητα ν’ αλλάζει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Πρωταθλητής του Κόπα Αφρικα και φιναλίστ του Champions League με την Λίβερπουλ, ο Σενεγαλέζος επιθετικός, αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός παίκτης της χρονιάς για δεύτερη φορά (μετά το 2019) και ήταν δεύτερος στην κατάταξη για την «Χρυσή Μπάλα» του 2022, που ήταν μία ιδανική χρονιά γι’ αυτόν.

Διαβάστε επίσης: Παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά! (vid)

Ωστόσο, ένας τραυματισμός στην δεξιά περόνη, στις αρχές Νοεμβρίου, τον υποχρέωσε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να χάσει το Μουντιάλ του Κατάρ.

«Προφανώς με πλήγωσε που δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ημουν στεναχωρημένος, αλλά αυτά είναι πράγματα που μπορεί να συμβούν. Έπρεπε να αποδεχθώ την δύσκολη κατάσταση και να παραμείνω αισιόδοξος. Δεν ήταν εύκολο ψυχικά, αλλά αυτή η εμπειρία μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον», είπε ο Σάντιο Μανέ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Sport Bild».

Στις 26 Φεβρουαρίου και εκατόν δέκα ημέρες αργότερα, διάστημα που ήταν και η μεγαλύτερη περίοδος απουσίας στην καριέρα του, ο κορυφαίος επιθετικός, επέστρεψε στο γρασίδι της Allianz Arena. Ωστόσο πριν από τον αποψινό αγώνα, μετρά μόλις μια ώρα αγώνα στα πόδια του, έχοντας  δύο ολιγόλεπτες εμφανίσεις κόντρα σε Ουνιόν Βερολίνου και Στουτγκάρδη (νίκες 3-0 και 2-1).

Για να θολώσει τα νερά πριν τη σημαντική αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Γαλλίας, ο Νάγκελσμαν υπογράμμισε την πρόοδο που έκανε ο 30χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός, αφήνοντας αμφιβολίες για την συμμετοχή του: «Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε. Ο Σαντιό, είναι σωματικά στο 100% των δυνατοτήτων του. Έχει δουλέψει καλά, αλλά χρειάζεται ρυθμό. Έχει παίξει ελάχιστα και προπονήθηκε ελάχιστα».

Από την πλευρά του, ο έμπειρος άσος, επεσήμανε: «Είμαι καλά. Έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά τώρα νιώθω πολύ καλύτερα. Το να μπορώ να είμαι ξανά στο γήπεδο με τους συναδέλφους μου και να έχω την μπάλα στα πόδια μου, με κάνει χαρούμενο. Το πρώτο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν πολύ νωρίς, αλλά η ρεβάνς, ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ