Professeur Ανιγκό: Τα «διαμάντια» του Γάλλου και η… εκτόξευση του Μασούρα!

Ο Ζοσέ Ανιγκό έχει αναγάγει σε επιστήμη την ανεύρεση ταλέντων και την «μετατροπή» τους σε παίκτες πρώτης γραμμής - Αυτός ανέδειξε τους Ντρογκμπά, Νασρί, Βαλμπουενά και Παγιέ, ενώ στην Ελλάδα έχει βάλει το χέρι του στην ραγδαία εξέλιξη του Μασούρα, αλλά και στην καθιέρωση του Ιωαννίδη στον Λεβαδειακό.

Το όνειρό του ζει ο Γιώργος Μασούρας, με τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και να αποτελεί αναμφισβήτητα τον παίκτη – αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Ο άσος του Πανιωνίου δούλεψε πολύ σκληρά στην προετοιμασία και οι κόποι απέδωσαν καρπούς, παίρνοντας το εισιτήριο για την Εθνική, αλλά και μια σπουδαία μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία, με τον Μασούρα μέσα σε τέσσερις μήνες να έχει σκοράρει σχεδόν όσα γκολ έβαλε συνολικά την περσινή σεζόν! Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 13 ματς με τη φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και έχει σκοράρει 6 γκολ, ενώ πέρσι έπαιξε συνολικά σε 42 παιχνίδια και είχε σημειώσει 8 γκολ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις και το σπουδαίο του ταλέντο του έδωσαν το διαβατήριο για την εθνική ομάδα, αλλά για τον Ολυμπιακό. Στις 18/11 πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο και στις 23/11 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στους Πειραιώτες!

Πίσω από τις σπουδαίες εμφανίσεις του Μασούρα βρίσκεται ο Ζοσέ Ανιγκό. Ο προπονητής του Πανιωνίου, που πίστεψε στο ταλέντο του, δούλεψε μαζί του και δικαιώθηκε, βλέποντας τον 24χρονο να σαρώνει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο. Ο Γάλλος τεχνικός, που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και είναι… master στην ανεύρεση και ανάδειξη νέων ταλέντων. Ο 57χρονος κόουτς βοήθησε πολύ τον Μασούρα, ο οποίος πλέον έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, έχει σύνεση, έχει αποκτήσει τακτική συνείδηση, αλλά και σταθερότητα στην απόδοσή του. Με τον Ανιγκό στον πάγκο ο 24χρονος φαίνεται πως έχει βρει την ηρεμία του, ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο το σπουδαίο ταλέντο του και εντυπωσιάζει συμπαίκτες, φιλάθλους και αντιπάλους με τις ενέργειές του.

Όπως αναφέραμε άλλωστε, ο Ζοσέ Ανιγκό είναι «δάσκαλος» και έχει αναγάγει σε επιστήμη την ανεύρεση ταλέντων και την «μετατροπή» τους σε παίκτες πρώτης γραμμής. Το έκανε στη Μαρσέιγ αρχικά ως προπονητής και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής, ενώ στη γαλλική ομάδα πέρασε και από το πόστο του σκάουτερ. Την… τέχνη την ξεδίπλωσε και στην Ελλάδα με τον Γιώργο Μασούρα, αλλά και με τον Φώτη Ιωαννίδη στον Λεβαδειακό! Ο στράικερ των Βοιωτών έκανε πέρσι τα πρώτα του βήματα στη Σούπερ Λίγκα, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός από τον Γάλλο προπονητή. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και φέτος βρίσκεται στις βασικές επιλογές των προπονητών του Λεβαδειακού. Όπως μάλιστα είχατε ενημερωθεί από το 10.gr, ο 18χρονος επιθετικός είναι ένας από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός από την ελληνική αγορά.

Στην πολυετή παρουσία του στην Μαρσέιγ μετέτρεψε τη γαλλική ομάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα… εργοστάσια παραγωγής ποδοσφαιριστών. Σπουδαίοι παίκτες, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν τεράστια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, έχουν αναδειχθεί από την ομάδα της Μασσαλίας. Ντιντιέ Ντρογκμπά, Σαμίρ Νασρί, Ματιέ Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Στιβ Μανταντά, Ματιέ Φλαμινί και Ντιμίτρι Παγιέ είναι μόνο μερικοί από τους παίκτες που ανακάλυψε ο Ανιγκό και τους βοήθησε να εξελιχθούν σε παικταράδες. Ο έμπειρος τεχνικός μάλιστα κατά την παραμονή του στη γαλλική ομάδα είχε συνεργαστεί με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αλεξί Ρομαό! Ο Τογκολέζος μέσος αγωνίστηκε στην Μαρσέιγ από το 2013 έως το 2016 και στη συνέχεια μετακόμισε στους Πειραιώτες, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στη Ρεμς.

Ο Ανιγκό είναι ένας Professeur του ποδοσφαίρου. Ενας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και έχει ως… αποστολή του να δημιουργεί τα νέα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Μασούρας μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι… φοίτησε στη «χρυσή» σχολή του Γάλλου και οι στιγμές δίπλα στον Ανιγκό είναι η παρακαταθήκη του για ένα λαμπρό μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από