Η made in Greece λίστα του Θρύλου

Η made in Greece λίστα του Θρύλου

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει τις περιπτώσεις των ταλαντούχων, Γιώργου Λιάβα και Φώτη Ιωαννίδη, ενώ στη λίστα των Πειραιωτών κυριαρχούν τα ονόματα των αποκαλύψεων της φετινής Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μασούρα και Ματέο Γκαρσία.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που θεωρούν ότι έχουν τα φόντα να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Οι Πειραιώτες έχουν ρίξει τα δίχτυα τους στην εγχώρια αγορά και ψάχνουν για να βρουν νέα «λαβράκια». Παίκτες που υπό προϋποθέσεις μπορούν να τους απασχολήσουν είτε στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, είτε το ερχόμενο καλοκαίρι. Το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας δουλεύει αδιάκοπα και σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθεί στενά τέσσερις παίκτες.

Συγκεκριμένα, στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται ο Γιώργος Μασούρας του Πανιωνίου, ο Γιώργος Λιάβας του Παναιτωλικού, ο Φώτης Ιωαννίδης του Λεβαδειακού και ο Ματέο Γκαρσία του Αρη, ο οποίος είναι δανεικός από την Λας Πάλμας. Πρόκειται για παίκτες που έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και δείχνουν ικανοί για να κάνουν μια λαμπρή καριέρα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ξεχωρίσει τις περιπτώσεις των εν λόγω παικτών και τους περνούν από ακτίνες… x! Το 10.gr σας παρουσιάζει τα προφίλ των ποδοσφαιριστών, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Πειραιωτών.

Γιώργος Μασούρας

Είναι ένας από τους παίκτες-αποκαλύψεις της φετινής Σούπερ Λίγκας. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις και οι κόποι του ανταμείβονται, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Πανιωνίου. Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκε στην εθνική ομάδα και στο παιχνίδι με την Εσθονία έκανε το ντεμπούτο του με τη Γαλανόλευκη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, που μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, δίνοντας πολλές λύσεις στους εκάστοτε προπονητές του. Με τα χρώματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί συνολικά σε 12 παιχνίδια. Συγκεκριμένα, έχει παίξει σε 10 ματς πρωταθλήματος και 2 αγώνες Κυπέλλου, έχοντας σημειώσει 5 γκολ.

Όπως διαβάσατε από το 10.gr το περασμένο Σάββατο, ο Μασούρας βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Οι Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο έχουν βρεθεί αρκετές φορές στη Νέα Σμύρνη και τον παρακολουθούν στενά. Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού έχουν σχηματίσει πάρα πολύ καλή άποψη για τον νεαρό άσο των Κυανέρυθρων, ο οποίος έχει αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Ζοσέ Ανιγκό. Δεν αποκλείεται οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα να κινηθούν για την απόκτησή του ακόμα και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς έχουν εντυπωσιαστεί από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Γιώργος Λιάβας

Ένα από τα next best things του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον περασμένο Αύγουστο με εντολή του Τραϊανού Δέλλα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Παναιτωλικού και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο 17χρονος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, αλλά μπορεί να καλύψει και όλες τις θέσεις της οπισθοφυλακής. Σε ορισμένα παιχνίδια μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ως δεξιός μπακ.

Ο Λιάβας στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος και έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί ο Παναιτωλικός στην ιστορία του στην Α’ Εθνική, σε ηλικία 17 ετών 6 μηνών και 12 ημερών! Είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Ελλάδας και πλέον αγωνίζεται στην Εθνική Νέων υπό τις οδηγίες του Γκούμα. Ο Δέλλας και οι άνθρωποι του Παναιτωλικού μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό άσο, ο οποίος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το πάθος και το ταλέντο του. Ο Ολυμπιακός τον έχει ξεχωρίσει και το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών τον παρακολουθεί στενά. Μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 ματς Κυπέλλου, έχοντας συνολικά 339 λεπτά συμμετοχής.

Φώτης Ιωαννίδης

Το περασμένο καλοκαίρι προωθήθηκε από την ομάδα Νέων του Λεβαδειακού στην ανδρική ομάδα της Βοιωτίας και φέτος κάνει το… ξεπέταγμά του. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο γιος του παλαίμαχου στόπερ Βασίλη Ιωαννίδη, ο οποίος αγωνίστηκε για 4 χρόνια στον Ολυμπιακό (1993-1997), αλλά και σε Απόλλων Καλαμαριάς, Πανιώνιο και Προοδευτική. Ο 18χρονος, ο οποίος είναι γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου του 2000, αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και πέρσι πραγματοποίησε 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας 1 ασίστ. Φέτος, έχει μπει από την αρχή στο ροτέισιον του Λεβαδειακού και αποτελεί μία από τις λύσεις για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο νεαρός στράικερ μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 5 ματς της Σούπερ Λίγκας και 2 αγώνες του Κυπέλλου και έχει σημειώσει 1 γκολ σε 258’ λεπτά συμμετοχής.

Παράλληλα, είναι διεθνής με τη φανέλα της Εθνικής Νέων και βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες που εμπιστεύεται ο τεχνικός της γαλανόλευκης, Γιάννης Γκούμας. Στο πρόσφατο ματς με την Ρουμανία μάλιστα σκόραρε δύο γκολ και βοήθησε την Ελλάδα να κερδίσει με 5-3. Ο Ιωαννίδης είναι ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο και μέσα από τις εμπειρίες που συλλέγει προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Είναι ένα project, το οποίο πιστεύουν πολύ στην Βοιωτία και ο Ολυμπιακός τον ψηλά στη λίστα του. Οι Ερυθρόλευκοι άλλωστε ψάχνουν για νεαρούς παίκτες, που μπορούν να εξελιχθούν και να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο.

Ματέο Γκαρσία

Ο καλύτερος παίκτης του Αρη στη φετινή σεζόν και ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ως δανεικός από την Λα Πάλμας, έχει ξεχωρίσει με την ποιότητά του και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές της Σούπερ Λίγκας. Ο 22χρονος άσος διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι ένας εκρηκτικός παίκτης και μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής με την ίδια ευκολία. Με τα χρώματα του Αρη μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί συνολικά σε 11 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στα οποία έχει σκοράρει 6 γκολ και έχει δώσει μια ασίστ. Είναι μία από τις καλύτερες περιπτώσεις της εγχώριας αγοράς και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν κυκλώσει το όνομά του.

Πρόκειται, πάντως, για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, την οποία ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο δανεισμός του στον Αρη λήγει το καλοκαίρι του 2019, ενώ το συμβόλαιό του με την Λας Πάλμας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Ο Ματέο Γκαρσία, όμως, πολύ δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται από… κοντά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ