Ολυμπιακός – Μακάμπι 90-73 : Θρύλος 7Χ7, «ισοπέδωσε» την Μακάμπι στα πρώτα έξι λεπτά

Ολυμπιακός – Μακάμπι 90-73 : Θρύλος 7Χ7, «ισοπέδωσε» την Μακάμπι στα πρώτα έξι λεπτά

Κυρίαρχος στο κάστρο του ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «καθάρισε» μέσα σε έξι λεπτά στην πρώτη περίοδο την Μακάμπι και έφτασε σε άνετη νίκη με 90-73 για το 7Χ7 στο ΣΕΦ.

Να περάσει ο επόμενος! Ο ανίκητος Ολυμπιακός του ΣΕΦ εμφανίστηκε ξανά και «κατάπιε» και την Μακάμπι για το 7Χ7 στο γήπεδό του. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα και έφτασαν σε εύκολη νίκη με 90-73, σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί ουσιαστικά από τα πρώτα έξι λεπτά όταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 26-8. Στο 7-4 το ρεκόρ και των δύο ομάδων πλέον στην Euroleague.

Ο Σλούκας με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Ντόρσεϊ ακολούθησε με 17 ενώ πολύ γεμάτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Φαλ που τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Όσο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του ματς, ο Νάναλι είχε 14 πόντους και ο Σόρκιν 10.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Με την ώθηση που του δίνει φέτος το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και δεν έχασε σουτ. Για την ακρίβεια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε με 9/9 (6/6 δίποντα και 3/3 τρίποντα) και προηγήθηκε με 21-6 στο πεντάλεπτο και 26-8 στο 6’, έχοντας πρώτα βιολιά τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ.

Οι Ισραηλινοί δεν σκόραραν ούτε με αίτηση σε αυτό το διάστημα και ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στο +27 (35-8) με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Στο τελευταίο λεπτό μάλιστα πέρασε στο παρκέ και ο Κουίνσι Έισι που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Με Ρέινολντς, Σόρκιν και τα επιθετικά ριμπάουντ δυνατό σημείο, η Μακάμπι κατάφερε να ρίξει μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (36-18, 13’). Ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει και πάλι τον δρόμο για το καλάθι μετά από το πρώτο κακό τρίλεπτο στη δεύτερη περίοδο και ξέφυγε με +24 (45-21) χάρη σε βολές του Σλούκα. Ο ΜακΚίσικ συνδέθηκε κι αυτός με το καλάθι και οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 51-26 και με μοναδικό μελανό σημείο τα 12 επιθετικά της Μακάμπι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε την ευστοχία που είχε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν άφηνε και την Μακάμπι να νιώσει ότι μπορεί να τον απειλήσει. Έτσι, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 52-33 στο 22′ οι Πειραιώτες απάντησαν και προηγήθηκαν με 60-38 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ντόρσεϊ και Πρίντεζης έδωσαν σκορ στον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 71-45 στο τέλος του δεκαλέπτου και το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί.

Η διαφορά παρέμεινε πάνω από τους 20 πόντους στην τελευταία περίοδο αλλά με τρία τρίποντα του Ντι Μπαρτολομέο η Μακάμπι κατάφερε να μειώσει μέχρι τους 14 πόντους (87-73) λίγο πριν το φινάλε, το οποίο βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 90-73. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ντέρμπι της προσεχούς Δευτέρας (22/11, 19:30) με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73

https://www.youtube.com/watch?v=oI78IeNgyIc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ