
Ο Τι Τζέι Σορτς μίλησε στην «L’Équipe» για την περσινή δύσκολη σεζόν στον Παναθηναϊκό και τον νέο του ρόλο στη Βαλένθια.
Ο Τι Τζέι Σορτς μίλησε μετά το διπλό της Βαλένθια στο Παρίσι για τις περσινές δυσκολίες του, αλλά και για την τρομερή σεζόν που πραγματοποιεί. Σε συνέντευξή του στην «L’Équipe», ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως έχει αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο κεφάλαιο και πλέον κοιτάζει μπροστά.
Όπως εξήγησε, στη Βαλένθια έχει βρει τον ρόλο που επιθυμεί, με τους προπονητές να του δίνουν περισσότερες ευθύνες, κάτι που τον βοηθά να απολαμβάνει ξανά το μπάσκετ και να παρουσιάζει τον καλύτερο εαυτό του. Παράλληλα, στάθηκε στη στήριξη της οικογένειάς του και στην πίστη του στον Θεό, που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές της προηγούμενης σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σορτς:
Για το ιδιαίτερο συναίσθημα της επιστροφής του στο Παρίσι: «Ήταν πολύ ξεχωριστό. Δείχνει την αγάπη που εξακολουθεί να υπάρχει εδώ και τον δεσμό που διατηρώ με τους φιλάθλους. Ήταν μια εκπληκτική βραδιά για εμένα και την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».
Για το δέσιμό του με την Παρί και τις αναμνήσεις από τη διετία του στην ομάδα: «Όταν σκέφτομαι όσα πετύχαμε, μου έρχονται πολλές αναμνήσεις και συναισθήματα. Κατακτήσαμε ένα πρωτάθλημα σε αυτό το γήπεδο και ακόμη μιλάμε για εκείνη τη χρονιά με πρώην συμπαίκτες μου που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη. Αυτά τα δύο χρόνια θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι υπέροχο να βλέπω ότι η σύνδεση με τους φιλάθλους παραμένει».
Για το παρόμοιο στιλ παιχνιδιού της Βαλένθια και της Παρί: «Ναι, σίγουρα. Είναι δύο ομάδες που θέλουν να παίζουν σε υψηλό τέμπο, να σουτάρουν πολλά τρίποντα και να εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους στα πρώτα έξι δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το στιλ μας και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Ξέρω ότι η Βαλένθια θέλει να παίζει έτσι και γνωρίζω ότι το ίδιο θέλουν και στην Παρί. Επομένως, ήταν μια αναμέτρηση μεταξύ δύο παρόμοιων ομάδων και σήμερα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».
Για το δύσκολο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό και τον ρόλο του στη Βαλένθια: «Προφανώς, όλοι γνωρίζουν ότι η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά τώρα είναι μια νέα χρονιά. Έχω κλείσει εκείνο το κεφάλαιο. Οι προπονητές μού δίνουν πολλές ευθύνες και αυτός είναι ο ρόλος που θέλω και στον οποίο μπορώ να διακριθώ. Βλέπετε ότι όταν βρίσκομαι στο παρκέ, το διασκεδάζω, χαμογελάω, μιλάω. Αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου».
Για το στήριγμα που βρήκε στην πίστη και την οικογένειά του στις δύσκολες στιγμές: «Έχω ένα ισχυρό δίκτυο στήριξης. Πιστεύω πολύ στον Θεό. Προσεύχομαι πολύ. Μιλάω με την οικογένειά μου, μιλάω με τη σύζυγό μου. Αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μου, με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές και να επιστρέψω στο σημείο όπου βρίσκομαι τώρα, ώστε να μπορώ να πετυχαίνω ξανά. Χρειάζεται, λοιπόν, πολλή δουλειά, πολλές συζητήσεις και μεγάλη πίστη στον εαυτό σου, για να μην ξεχνάς ποιος ήσουν»./h3>



















