ΑΕΚ: «Πυξίδα» η Νεάπολη για Φάληρο και Ηράκλειο (vid)

ΑΕΚ: «Πυξίδα» η Νεάπολη για Φάληρο και Ηράκλειο (vid)

Το τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης με τον Ιωνικό, ίσως είναι εικόνα από τα προσεχώς της ΑΕΚ στα δύο πολύ κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια που έρχονται.

Δεδομένο πρώτο. Γκαρσία και Φαν Βέερτ θα είναι εκτός από τα ματς με Ολυμπιακό για το Κύπελλο και ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Δεδομένο δεύτερο. Στο Ηράκλειο δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε ο Αραούχο που θα εκτίσει την ποινή του λόγω καρτών. Συμπερασματικά λοιπόν, είναι προφανές πως η ΑΕΚ ξεμένει από λύσεις επιθετικά σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία που της έκατσαν μαζεμένες αναποδιές σε μία συγκεκριμένη θέση.

Κι αν στη ρεβάνς με τους «ερυθρόλευκους» το 3-0 του πρώτου ματς της δίνει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό, στο ματς με τους Κρητικούς δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αν καταφέρει η ΑΕΚ και βγάλει με επιτυχία αυτά τα δύο παιχνίδια, παίρνοντας δηλαδή πρόκριση αλλά με αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό και φυσικά διπλό στο «Γεντί Κουλέ», τότε θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση ενόψει και του ντέρμπι πρωταθλήματος με την ομάδα του Μίτσελ αλλά και ενόψει των πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ: Ο Κούτσιας και τα 50 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις σε πέντε χρόνια

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει ο Ματίας Αλμέιδα να βρει τρόπο να καλύψει τα κενά στην επίθεση. Και γι’ αυτό, οδηγός ίσως αποδειχθεί το σχέδιο του τελευταίου 20λεπτου στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Εκεί δηλαδή όπου και πάλι έλειπε ο Γκαρσία, αλλά ο Αργεντινός τράβηξε στον πάγκο και τον Φαν Βέερτ γεμίζοντας την ομάδα του με περιφερειακούς παίκτες που θα μπορούσαν πιο εύκολα να δημιουργήσουν και να απειλήσουν.

Με αυτόν τρόπο γύρισε άλλωστε εκείνο το παιχνίδι. Έβγαλε το σημείο αναφοράς που υπήρχε στην περιοχή και μπέρδεψε τον Ιωνικό που δεν ήξερε από πού θα του έρθει. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είναι Ιωνικός, ούτε καν ο ΟΦΗ, ωστόσο το παραπάνω φαίνεται πολύ πιθανό να είναι το πλάνο του Αλμέιδα στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια και ασφαλώς έχει βάση.

Κάτι που ίσως φάνηκε και από τη χρησιμοποίηση του Τσούμπερ σε ρόλο επιθετικού στο ματς με τον Αστέρα ελέω της αναγκαστικής αλλαγής του Λιβάι. Στο Καραϊσκάκη για παράδειγμα μοιάζει πολύ πιθανός ένας σχηματισμός με τον Τσούμπερ στην κορυφή, τον Αραούχο στον κλασικό περιφερειακό του ρόλο και τους Ελίασον, Γκατσίνοβιτς στα δύο άκρα. Κι ενώ υπάρχουν πάντα οι Άμραμπατ και Μάνταλος, αντίθετα με τον Φερνάντες που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τη θλάση που τον ταλαιπωρεί και δεδομένα θα χτυπούσε την πόρτα της ενδεκάδας σε αυτά τα ματς.

Δεν μπορεί βέβαια να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να εμπιστευτεί ο Αλμέιδα τον Κοσίδη για την κορυφή της επίθεσης, κυρίως στο Ηράκλειο που θα λείπει και ο Αραούχο. Τον ανέφερε εξάλλου ο Αργεντινός στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Αστέρα. Ό,τι κι αν αποφασίσει τελικά ο Αλμέιδα, όποια κι αν είναι τα πρόσωπα που θα επιλέξει, αυτό για το οποίο μπορεί να είναι σίγουρος ο οπαδός της ΑΕΚ, είναι πως η ομάδα του δεν πρόκειται να χάσει την αγωνιστική της ταυτότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ