ΠΑΟΚ: Ο Κούτσιας και τα 50 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις σε πέντε χρόνια

ΠΑΟΚ: Ο Κούτσιας και τα 50 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις σε πέντε χρόνια

Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Γιώργο Κούτσια στους Σικάγο Φάιρ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ και έχει φτάσει σε πωλήσεις την τελευταία πενταετία τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την πώληση του Γιώργου Κούτσια στους Σικάγο Φάιρ έναντι 2.5 εκατομμύρια ευρώ (συν μπόνους), διατηρώντας και ένα ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης.

Ένα σπουδαίο deal τόσο για τον νεαρό Έλληνα επιθετικό όσο και για την ομάδα του Δικεφάλου του βορρά, ο οποίος μετά τον δανεισμό του Κούτσια στον Βόλο θα καρπωθεί ακόμη ένα σημαντικό ποσό από τη μεταγραφή του στο MLS.

Ο νεαρός επιθετικός πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό της νέας του ομάδας επί ελληνικού εδάφους και έγινε ο 9ος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που πωλείται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν βρει τον τρόπο πλέον και παραχωρούν ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό βάζοντας στα ταμεία τους και σημαντικά ποσά. Η αρχή είχε γίνει με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος έφερε στον ΠΑΟΚ 10 εκατ. ευρώ και είναι η δεύτερη πιο ακριβή πώληση πίσω από εκείνη του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος πέρσι το καλοκαίρι μετακόμισε στη Νόριτς έναντι 11 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τον νεαρό εξτρέμ, στην αγγλική ομάδα πήγε και ο Γιαννούλης, ο οποίος έφερε στον ΠΑΟΚ 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ η 4η ακριβότερη πώληση είναι του Κάρολ Σφιντέρσκι και πάλι στο MLS και τη Σάρλοτ έναντι 4,55 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του Κούτσια στο Σικάγο μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα από τα εγγυημένα 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει και ποσοστό μεταπώλησης αρκετά μεγάλο (δεν έχει γίνει γνωστό) αλλά και διάφορα μπόνους που μπορούν να του αποφέρουν επιπλέον 700.000 ευρώ στα ταμεία.

Το σημαντικότερο όμως για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η πώληση του Κούτσια μόνο, αλλά και το γεγονός ότι έχει καταφέρει να «μεγαλώσει» όσον αφορά τις πωλήσεις. Και όλα αυτά ενώ πλέον είναι για τα καλά στην αγορά ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης

Αναλυτικά οι πωλήσεις του ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία:

Τζόλης 11 εκατ. ευρώ
Πρίγιοβιτς 10 εκατ. ευρώ
Γιαννούλης 7,5 (συν 1 εκατ ευρώ νοίκι μέχρι να τον αγοράσει η Νόριτς)
Σφιντέρσκι 4,55 εκατ. ευρώ
Κουλουρης 3,5 εκατ. ευρώ
Λημνιός 3,3 εκατ. ευρώ
Κούτσιας 3,2 εκατ. ευρώ
Άκπομ 3 εκατ. ευρώ
Τσόλακ 2,5 εκατ. ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ