Εργασία: Aν ο διευθυντής σου λέει αυτές τις 3 φράσεις, σκέφτεται να σε απολύσει

Εργασία: Aν ο διευθυντής σου λέει αυτές τις 3 φράσεις, σκέφτεται να σε απολύσει

Αυτά είναι τα επαγγελματικά «red flags» που καλό είναι να μην αγνοείτε, αν θέλετε να συνεχίσετε να εργάζεστε στην εταιρεία που βρίσκεστε ήδη.

Ο μεγαλύτερος φόβος των εργαζομένων: η απόλυση! Άλλοι το έχουν ζήσει, άλλοι πάλι δεν θέλουν να το ζήσουν.

Όσοι δεν έχουν γευτεί ακόμα την εργασιακή «χυλόπιτα», το έχουν δει πολλές φορές σε ταινίες και σειρές. Μετά το «απολύεσαι!» συνήθως ακολουθεί θυμός, ο οποίος μετατρέπεται σε λύπη, έρχονται δάκρυα και μεγάλες κούτες γεμάτες με πράγματα από το γραφείο.

Διαβάστε επίσης: Δικαίωση προπονητών

Στην πραγματική ζωή, βέβαια, τα πράγματα γίνονται λίγο διαφορετικά… Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, οι εργοδότες και οι διευθυντές δίνουν αρκετές ευκαιρίες πριν απολύσουν έναν εργαζόμενο. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημάδια που προδίδουν τις προθέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάτω φράσεις είναι τα «red flags» που καλό είναι να μην αγνοείτε, γιατί δείχνουν ότι ο διευθυντής σας ενδεχομένως να σκέφτεται να σας απομακρύνει σιγά-σιγά.

Οι 3 φράσεις που δεν πρέπει να αγνοείτε

1. «Νομίζω πρέπει να το συζητήσουμε με το HR»

Όταν ο διευθυντής μας ζητά από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού να εμπλακεί σε ένα ζήτημα, ας αρχίσετε να συμφιλιώνεστε με το σενάριο της απόλυσης. Το HR λειτουργεί σαν «δικηγόρος επαγγελματικών διαζυγίων» και σχεδόν πάντα παίρνει το μέρος της επιχείρησης.

2. «Δεν ταιριάζεις εδώ»

Οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τους μορφωμένους και ταλαντούχους εργαζομένους, αλλά και για άτομα που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και έχουν τις ίδιες αξίες. Αυτός είναι και ο λόγος που μία συζήτηση σχετικά με το αν και πόσο ταιριάζετε στην επιχείρηση, είναι κακός οιωνός. Συγκεκριμένα, είναι ο τρόπος των διευθυντών να λένε ότι δεν σας θέλουν εκεί.

3. «Θα επικοινωνούμε μόνο γραπτώς»

Το να μας ζητούν να επικοινωνούμε αποκλειστικά μέσω emails, δείχνει πως ίσως συγκεντρώνουν «ενοχοποιητικά» στοιχεία εναντίον σας, για να δικαιολογήσουν την απόλυσή σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ